BK MLADÁ BOLESLAV

Příčina úspěchu? Hráli jsme celý zápas a ne jen část, těší Jana Růžičku

18. 2. 2022
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Úleva a radost – tak by se také dala popsat atmosféra rozhovoru s brankářem Janem Růžičkou po prolomení série proher a vítězství 4:1 nad Českými Budějovicemi. Nechybělo přitom mnoho a nebýt faulu ve vlastní přesilovce, mohlo z toho být i čisté konto. Jedna branka v síti však Jana Růžičku až tak nemrzela, po necelých třech týdnech se totiž konečně se spoluhráči mohl znovu radovat z tříbodového zisku.

"Výborně jsme do toho zápasu vstoupili, měli jsme skvělý pohyb a troufnu si říct, že jsme Budějovice do ničeho celý zápas nepustili až na výjimku toho samostatného nájezdu, ze kterého padl gól," hodnotil Jan Růžička vítězství nad Motorem. "Bylo to podle mě jenom tím, že jsme plnili systém celých 60 minut a ne jen část," dodal brankář.

Mladoboleslavský odchovanec přiznal, že ho to, že neudržel čisté konto, mrzí. "Samozřejmě, že mě to mrzí. Každý gól mě mrzí, ale v tomhle zápase, i kdybychom vyhráli 10:9, tak je mi to jedno, protože už jsme si uvědomovali vážnost té situace, a že by se z toho opravdu mohl stát taky velký problém. Jsem mega šťastný za to, a musím i před klukama smeknout za to, jak jsme k tomu přistoupili," byla na Janu Růžičkovi znát úleva po prolomení dlouhé série proher.

Jak si užil děkovačku s fanoušky? A vzpomíná si vůbec, kdy naposledy děkovačka společně s kotlem diváků proběhla? O tom více ve videu:

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav