BK MLADÁ BOLESLAV

Do Boleslavi jede oblíbený soupeř: poslední Zlín

26. 2. 2022
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. - Už jen čtyři kola zbývají mladoboleslavským hokejistům odehrát do konce základní části Tipsport extraligy. Závěrečný sprint načnou Bruslaři na domácím ledě, kde již v neděli 27. února od 16:00 přivítají PSG Berany Zlín. Zabere tým z města automobilů a získá proti poslednímu týmu tabulky tři body? Přijďte Bruslaře podpořit přímo do ŠKOENERGO Arény!

Náskok Boleslavi na play-off se tenčí

Není žádným tajemstvím, že se svěřencům Radima Rulíka po vydařeném vstupu do sezóny příliš nedaří. V kalendářním roce 2022 sbírají Středočeši porážky častěji než vítězství, dnes se pokusí odvrátit sérii tří proher v řadě. Po důležitém vítězství nad Českými Budějovicemi totiž Bruslaři postupně podlehli Litvínovu, Mountfieldu a naposledy Karlovým Varům. "Sice jsme je výrazně přestříleli, ale neměli jsme produktivitu a to rozhodlo," mrzelo Radima Rulíka po poslední prohře 3:5 na ledě Energie.

Bruslařům sice stále patří v tabulce devátá příčka, soupeři z nižších pater tabulky se ale začínají Mladé Boleslavi povážlivě přibližovat. Na třinácté (nepostupové) místo, které aktuálně drží Olomouc, mají Středočeši už jen čtyřbodový náskok.

Zlín má namířeno o patro níž

Naděje nedělního soupeře Bruslařů na záchranu v nejvyšší soutěži je už v rovině naprosté utopie, v neděli večer může pohasnout zcela. Pět zápasů před koncem totiž Zlín ztrácí na předposlední Kladno 15 bodů. Forma Beranů přitom není úplně špatná, během právě uplynulé třízápasové domácí série Zlín dvakrát vyhrál. Ale jak se říká, pozdě bycha honit. Byť útočník Zdeněk Okál tvrdí, že „Pokud nějaká teorie je, tak pořád plamének hoří. Vzdávat to nebudeme.“

Berani navíc dohrávají sezónu s poněkud okleštěným kádrem, Zlín už opustily některé zahraniční posily: z Olympijských her už se nevrátil lotyšský obránce Roberts Mamčics, který vyslyšel volání švédského Linköpingu, do německé DEL zase zamířil Kanaďan Alexandre Mallet. Aktuálně nejproduktivnějším hráčem PSG je paradoxně obránce Daniel Gazda (11+10), naopak extraligovým "lídrem" v záporném hodnocení +/- je s bilancí -25 útočník Jiří Suhrada.

Vzájemné zápasy

Ve vzájemných zápasech se letos pokaždé radovali hokejisté Boleslavi, a to s celkovým skóre 14:3. Zatím nejjednoznačnější bylo minulé měření sil, které parta Radima Rulíka ovládla vysoko 7:2.

Sestavy z posledního zápasu

BK Mladá Boleslav: Krošelj (28. Růžička) – Jánošík, Ševc (C), Pýcha, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, Moravec – Lunter, Kotala, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Raška, Fořt, Kelemen – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)

PSG Berani Zlín: Kašík - Gazda, M. Novotný, Suhrada, O. Němec (A), Ferenc, Matyáš Hamrlík - Zabusovs, Claireaux, Honejsek - Köhler, Hejcman, Kubiš (A) - Okál, Makarenko, P. Sedláček (A) - Fryšara, R. Veselý, Chludil.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav