BK MLADÁ BOLESLAV

Letošní základní část uzavřou Bruslaři zápasem s Třincem

7. 3. 2022
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Základní část extraligové sezony 2021/2022 hokejisté BK Mladá Boleslav uzavřou v úterý 8. března domácím soubojem s Třincem. S ním letos nemají právě líbivou bilanci, vylepšit si náladu před začátkem play off by ale určitě nezaškodilo. Zápas startuje v 17:30 a my připomínáme, že ženy a Ukrajinci na něj mají vstupné zdarma.

Třinec už nemá kdy a kam, souboj s Mladou Boleslaví na jeho druhém místě v tabulce Tipsport extraligy už nic nezmění, neboť na první Hradec Králové (který už dokonce obdržel i Prezidentský pohár pro vítěze základní části) ztrácí už čtyři body a naopak na třetí Spartu má pohodlný náskok 14 bodů. A tak jediný, kdo může ještě něco získat (ztratit už ne, horší než jedenáctí už Bruslaři být nemohou), jsou právě hokejisté BK Mladá Boleslav, kteří si mohou teoreticky polepšit o jednu pozici. Na druhou stranu už ale vědí, že budou předkolo play off tak jako tak začínat venku. "Jestli vykopneme předkolo play off z devátého nebo dvanáctého místa, je ve své podstatě jedno. My se stejně pereme sami se sebou, a ne se soupeřem," prohlásil upřímně útočník Jan Stránský po páteční prohře s Kladnem.

Třinec chce ladit formu i psychickou pohodu

Obvykle suverénní Oceláři se zhruba od konce ledna trápí, dvě prohry střídají dvě výhry a tak pořád dokola. Za co by byl jiný tým třeba i vděčný, ambiciózní celek samozřejmě trápí, neboť právě díky těmto výkyvům přišel o první místo. Navíc Třinec vůbec poprvé v této sezóně nedokázal během dvou zápasů vstřelit jediný gól, na přelomu února a března prohrál s Olomoucí 0:3 a s Libercem 0:2. "Musíme se za každou cenu adaptovat na hru v play off, jinak budeme mít problém," ví trenér Václav Varaďa. I proto nejspíš nelze očekávat, že by Oceláři darovali Bruslařům cokoliv zadarmo.

Třinec letos inkasoval druhý nejnižší počet gólů (116, nejméně má prozatím Hradec Králové se 114), a tak se dá očekávat, že směrem vpřed to budou mít Bruslaři extrémně těžké. Oceláři mají vůbec nejlepší využití přesilových her (29,90), v tomto ohledu výrazně vedou nad druhou Spartou. Při pohledu na ubráněná oslabení je úterní soupeř Bruslařů třetí v pořadí.

Budete-li hledat nejúspěšnějšího Oceláře z pohledu kanadských bodů v rámci celé soutěže, budete muset sjet očima poměrně dolů, nejlepší Martin Růžička (21+27) je "až" dvanáctý. Ten vede o třináct bodů před druhým nejlepším hráčem týmu, kterým je Andrej Nestrašil (16+19). Nejvíce odchytaných zápasů má Marek Mazanec, mezi třemi tyčemi ale momentálně vládne spíše Ondřej Kacetl s úspěšností 93,00 a průměrem 1,64 gólů za zápas.

Vzájemné zápasy

Všechny letošní zápasy Bruslařů s Třincem zatím patřily vždy soupeři a bohužel ne žádným "na pohled příjemným" výsledkem. Středočeši s Oceláři prohráli 0:5, 0:3 a 3:7.

Sestavy z posledního zápasu

BK Mladá Boleslav: Růžička – Jánošík, Ševc (C), Pýcha, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, Bernad – Lunter, Kotala, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Raška, Fořt, Kelemen – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)

HC Oceláři Třinec: Kacetl – Musil, Adámek, Doudera, Marinčin, Kundrátek, Zahradníček, Jaroměřský – Svačina, Vrána, Růžička – Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kofroň, Dravecký, Bakoš

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav