BK MLADÁ BOLESLAV

Dílčí cíl splněn. Favorita můžeme překvapit, věří Jan Eberle

8. 3. 2022
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Povedený start a dvoubrankový náskok na výhru nestačily. Bruslaři v posledním zápase základní části prohráli s Třincem 2:3 v prodloužení a po 60. kole skončili jedenáctí. V předkole narazí na šestou Plzeň. „Je to pro mě speciální motivace. Dílčí díl jsme splnili. Dostali jsme se do předkola play off. Tíha z nás teď může spadnout. Favorita můžeme překvapit,“ říká boleslavský útočník, dříve ve službách indiánů, Jan Eberle.

Boj až do poslední minuty. Bruslaři v duelu s Třincem nebojovali pouze o výhru, která by mohla povzbudit jejich psychiku před vyřazovacími boji, ale i o lepší umístění v tabulce po základní části. „Do zápasu jsme vstoupili dobře, vedli jsme 2:0. Bohužel jsme udělali chyby, soupeř je potrestal a vyrovnal. Třetí třetina byla vyrovnaná, v prodloužení Třinec využil šanci a rozhodl zápas,“ komentuje prohru Jan Eberle.

Mladá Boleslav po porážce v nastavené pětiminutovce tak pro předkolo play off získala plzeňské indiány.

Pro některé hráče bude mít série speciální nádech, neboť právě v západočeském týmu působili. Jedním z nich je i útočník Eberle. „Je to pro mě speciální motivace, ale řekl bych, že i pro celý tým. Dílčí díl jsme splnili. Dostali jsme se do předkola play off. Tíha z nás teď může spadnout. Můžeme překvapit favorita,“ doufá v úspěch ve vyřazovací fázi.

Po těsné prohře s Třincem se tým musí namotivovat. „Máme dva dny na to, abychom dali hlavy dohromady. Hrajeme s Plzní, která je v roli favorita, ale všichni v kabině budeme chtít překvapit. Doufáme, že dojdeme co nejdál,“ přeje si boleslavský forvard.

Jak hodnotí základní část a jaká vnímá pozitiva? Kompletní rozhovor můžete zhlédnout prostřednictvím našeho YouTube: