BK MLADÁ BOLESLAV

Předkolo proti Plzni: Vzájemné zápasy stranou, rozhodne forma, ví Radim Rulík

9. 3. 2022
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Základní část napsala v úterý poslední šedesátou kapitolu. Bruslaři se po slibně rozjetém začátku nakonec s touto částí rozloučili na jedenáctém místě. „V závěru sezony jsme zvládli doma Zlín a Karlovy Vary, což bylo pro postup do předkola klíčové. Uvidíme, jak se dáme dohromady a jak budeme vypadat v předkole,“ říká trenér Středočechů Radim Rulík. Již v pátek jeho družinu čeká úvodní utkání v Plzni.

Do posledního zápasu základní části Bruslaři vstoupili dobře, na výhru to nakonec nestačilo a po prodloužení brali nakonec bod a konečné jedenácté místo. Utkání už nebylo pro Bruslaře ani Oceláře tak klíčové. Oba celky si zajistily účast ve vyřazovací fázi už v předchozích kolech. „V závěru sezony jsme zvládli doma Zlín a Karlovy Vary, což bylo pro postup do předkola klíčové. Uvidíme, jak se dáme dohromady a jak budeme vypadat v předkole,“ vyhlíží sérii trenér Středočechů Radim Rulík.

O soupeři předkola rozhodovaly až poslední zápasy. Nakonec konečná tabulka ukázala na Plzeň, která obsadila po 60. kole šestou příčku. „Plzeň celou sezonu hrála ve čtyřce, ze které posledním zápasem ve Zlíně a domácím utkání s Vary vypadla. Celou sezonu ale indiáni podávali stabilní výkon, patřili mezi nejlepších pět týmů ligy. Jednoznačný favorit. Venku nás čekají první dva zápasy, bude to těžké,“ uvědomuje si boleslavský kouč.

S Plzní mají Bruslaři bilanci dvou výher (doma i venku) a prohry v prodloužení venku a prohry doma. „Vzájemné zápasy ze sezony nyní nehrají roli. Bude rozhodovat momentální forma,“ doplňuje Rulík.

Po loňské základní části, kdy Bruslaři skončili na třetím místě, byly ambice na lepší umístění i letos. „Základní část byla turbulentní. Výborný začátek, postupně jsme ale začali opouštět pozice, které jsme si vybudovali první čtvrtinou. Pak přišla zranění, následovala olympiáda, která nás také připravila o hráče. Lepili jsme to, jak se dalo. Stáhli jsme hráče z Ústí, do některých zápasů naskočili junioři, pro které to byla skvělá zkušenost. Jsme hlavně rádi, že jsme nevypadli z dvanáctky, že jsme to uhráli. Po první čtvrtině jsme ale věřili, že budeme výše,“ přiznává Radim Rulík.

V čem hledá boleslavský kouč pozitiva? Kompletní rozhovor si můžete pustit zde: