BK MLADÁ BOLESLAV

Z porodnice rovnou do zápasu. Série může být dlouhá, říká Jan Stránský

11. 3. 2022
Autor: Adéla Kvapilová
P l z e ň – Vyrovnané utkání až do samého konce. Bruslaři v úvodním střetnutí předkola play off dvakrát vedli, nakonec ale na Plzeň v prodloužení nestačili a prohráli 2:3. První branku série zaznamenal útočník Jan Stránský, pro kterého měl duel speciální náboj. Několik hodin před zápasem se mu narodila dcera.

K výhře chybělo málo, přesto Jan Stránský slavil. Necelé tři hodiny před úvodním buly se mu narodila dcera Viktorie. „Je to pro mě nejspeciálnější den v životě, narodilo se mi první dítě, dcerka. Porod dobře dopadl, stihl jsem i zápas. Jsem rád, že jsem mohl kluky podpořit a snad jsem byl platný i na ledě,“ otevírá rozhovor.

Na utkání dorazil přímo z podolské porodnice. „Přijel jsem ve tři čtvrtě na pět, měl jsem 15 minut na převlečení a rovnou jsem začínal na buly,“ popisuje nabité odpoledne.

Hned v počáteční třetině se radoval. Postaral se o úvodní branku utkání. Nakonec ale v duelu Bruslaři šťastný konec nezaznamenali a v prodloužení prohráli. „Bohužel se vítězství nepovedlo. Nemusíme mít sklopené hlavy, protože jsme podali velmi slušný výkon a věřím, že na Plzeň máme. Série může být ještě dlouhá,“ zmiňuje novopečený tatínek Stránský.

Jak moc speciální série pro Stránského je a jak vnímá aktuální naladění v týmu? Kompletní rozhovor si můžete pustit na našem YouTube: