BK MLADÁ BOLESLAV

Jak vypadá rozlosování sezony 2022/2023 pro BK Mladá Boleslav?

3. 5. 2022
Autor: Klub
M l. B o l. – Od 1. května řídí českou extraligu Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, stalo se tak na základě smlouvy uzavřené s Českým svazem ledního hokeje. Změna řídícího orgánu Tipsport extraligy nastává po deseti letech, kdy tuto funkci plnil výkonný výbor ČSLH. Valná hromada APK LH již schválila herní systém Tipsport extraligy pro sezonu 2022/2023, v jejíž základní části sehrají účastníci dvaapadesát utkání. Ročník 2022/2023 Tipsport extraligy začne v pátek 16. září 2022. BK Mladá Boleslav jej zahájí domácím zápasem s týmem HC Sparta Praha.

A jaké další zajímavosti z rozlosování pro příští sezonu vypíchnout? Derby s Libercem je na programu už v rámci pátého kola, a to na ledě ŠKOENERGO Arény. Co se oblíbených vánočních zápasů týče, můžete se těšit na sváteční porci domácího fandění – druhý svátek vánoční i den před Silvestrem budou hrát Bruslaři doma. V obou případech přitom půjde o derby, poprvé s Libercem, podruhé potom s Kladnem, které obhájilo svou extraligovou příslušnost v baráži s Jihlavou i pro příští sezonu.

Finiš základní části vychází Bruslařům na venkovní utkání se svým semifinálovým rivalem, tedy Třincem. Jejich posledním domácím soupeřem bude Plzeň.

Počet klubu v extralize se po přímém sestupu Zlína vrací k tradičnímu číslu, tedy ke 14 účastníkům.

Základní část bude mít tři reprezentační pauzy. První od 7. do 17. listopadu, druhou od 12. do 19. prosince a třetí od 6. do 14. února.

Nový držitel Prezidentského poháru bude znám nejpozději v neděli 5. března. Systém play off se nemění, do vyřazovacích bojů půjde znovu dvanáct týmů. Předkolo se bude hrát od 8. března, nový mistr Tipsport extraligy a držitel Masarykova poháru bude znám nejpozději 28. dubna.

Nejhorší, čtrnáctý celek soutěže čeká baráž s vítězem Chance ligy.

Kompletní rozlosování Tipsport extraligy 2022/2023 pro BK Mladá Boleslav najdete tady.

Novým řídícím orgánem Tipsport extraligy se stala APK LH

Na základě smlouvy mezi Českým hokejem a APK LH se řídícím orgánem nejvyšší hokejové soutěže Tipsport extraligy stala od 1. května 2022 Asociace profesionálních klubů ledního hokeje.

Ve výhradní kompetenci APK LH budou mimo jiné řády a předpisy, vztahující se k provozu a řízení Tipsport extraligy (Licenční, Herní a Disciplinární řád ELH) nebo složení a činnost jejích orgánů a komisí (vedení, disciplinární komise ELH). Vlastního zástupce, řídícího rozhodčí v Tipsport extralize, bude mít APK LH i v komisi rozhodčích ČSLH, v její pravomoci budou mimo jiné nominační listina rozhodčích nebo delegace rozhodčích k utkáním.

Oficiálním marketingovým partnerem ELH zůstává pro nejbližších pět sezón BPA sport marketing.

APK LH chce jako řídící orgán soutěže pokračovat ve vysokém standardu řízení Tipsport extraligy, v jejím sportovním zkvalitňování pro výchovu reprezentantů a v trendu technologických inovací, v nichž je Tipsport extraliga srovnatelná s nejlepšími evropskými soutěžemi. Ředitelem Tipsport extraligy jmenovala APK LH Martina Loukotu.

Kompletní informace najdete v tiskové zprávě zde.