BK MLADÁ BOLESLAV

Zemřel pan Karel Sládeček

2. 11. 2022
Autor: Klub
M l. B o l. – Ve věku 92 let zemřel pan Karel Sládeček. Rodák z nedalekého Vince a od roku 1950 do roku 1964 hráč mladoboleslavského klubu. Po ukončení hráčské kariéry se stal hokejovým rozhodčím, od roku 1969 pískal českou nejvyšší soutěž, s Luďkem Exnerem vytvořil na dlouhých osm let jednu z nejlepších dvojic rozhodčích.

Společně v roce 1976 pískali Mistrovství světa juniorů v Bánské Bystrici a ve Zvolenu (jednalo se o oficiálně první mistrovství světa hokejistů do 21 let). V roce 1978 pískal Mistrovství světa v Praze. Za svůj největší osobní počin považoval dvě odpískaná utkání kanadského týmu hraná v Praze.

V roce 1980 pověsil brusle definitivně na hřebík, zůstal ale funkcionářem našeho klubu. Od té doby působil na lavici pro časoměřiče, a to až do sezony 2015/2016, přičemž pomáhal vychovat celé generace rozhodčích. Jako pomocný rozhodčí strávil pětatřicet let.

Byť měl v průběhu let možnost působit i v jiných klubech, vždycky hrdě hlásil, že je Boleslavák a v Mladé Boleslavi také zůstal a pomáhal také například stavět zdejší zimní stadion. Čest jeho památce.