BK MLADÁ BOLESLAV

Zápas na ledě tabulkového lídra. Bruslaři ve čtvrtek vyjedou do Pardubic

21. 12. 2022
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Štědrý den je za dveřmi, Bruslaři si ale před ním střihnou ještě jeden zápas. V rámci 30. kola Tipsport extraligy je čeká souboj s prvním Dynamem. Oba týmy po reprezentační pauze vykročily do dalšího průběhu základní části vítězně. Pardubičtí hokejisté zvládli utkání v Plzni, Bruslaři zase přemohli českobudějovický Motor. Z prvního vzájemného zápasu v enteria aréně brali Boleslavští dva body. Zvládnou Bruslaři tento počin zopakovat nebo se Dynamu podaří uzmout plný bodový zisk? To se dozvíme ve čtvrtek 22. prosince, zápas začíná v 18:00.

Marodkou sužovaní Bruslaři přetlačili Motor, v oslabení rozhodl Fořt

Snahy mladoboleslavského celku o odložení úterního duelu s Motorem nebyly soupeřem vyslyšeny, a tak se Bruslaři do zápasu s předposledním týmem tabulky pustili bez řady útočných opor. Středočeši sestavu pozáplatovali takříkajíc z vlastních zdrojů, když dres boleslavského A týmu oblékli dva junioři – Jan Půček a Vojtěch Hradec. „Klobouk dolů, jak mladí kluci hráli. Kdyby Vojta neměl košík, nikdo z diváků si nevšimne, že by s námi netrénoval nebo nehrál zápasy,“ řekl po zápase kapitán Jan Stránský, který chválil výkon debutanta Hradce. Vysoký útočník nakonec na ledě strávil přes 13 minut, protože během první třetiny přišli Bruslaři ještě o Jana Závoru, jenž odstoupil po srážce s hostujícím Gazdou. Bruslaři po bezbrankové první periodě otevřeli skóre při přesilovce, když se poprvé v sezóně trefil Alex Lintuniemi. Hubený náskok domácímu týmu nevydržel, hned po startu třetího dějství totiž vyrovnal důrazný Lukáš Vopelka. Motor poté mohl dokonat obrat, ale při vlastní početní převaze sám inkasoval. Tomáš Fořt vyhrál vhazování, zavezl puk do útočné třetiny a po bekhendové střele z otočky rozsvítil světlo za Hrachovinou – 2:1. Šmerha poté neproměnil trestné střílení, ale i přesto si domácí hráči vedení pohlídali a po třetí siréně slavili zisk tří bodů. „Dnes obrovská gratulace do kabiny, protože kluci to odmakali v pár lidech, odbojovali a mladí ukázali, že mají to srdíčko a že do týmu zapadli velmi dobře. Dnes si tým sáhnul na dno a byl odměněn třemi body,“ hodnotil utkání spokojený Ladislav Čihák. Kompletní reportáž z utkání naleznete zde.

Dynamo v Plzni zvítězilo díky bezchybnému výkonu Frodla, oba góly dal Říčka

Pardubické Dynamo v letošní sezóně šlape jako hodinky a může se pyšnit nejlepší defenzivou i ofenzivou soutěže. A to ještě červenobílí nenasadili nejnovější útočné hvězdy Lukáše Sedláka a Jana Mandáta, který se k týmu připojí po Vánocích. Je to jeden z dalších faktorů, který v tom hrál roli. Tady mám šanci se poprat o titul a být v kvalitním týmu,“ řekl po příchodu do Pardubic Lukáš Sedlák. Dynamo se bez uvedené dvojice hráčů muselo obejít i v úterním utkání na ledě Plzně, ale Pardubičtí si se Škodovkou s přehledem poradili. Východočechy poslal v čase 5:00 do vedení Robert Říčka, jenž otevřel skóre po přihrávkách Ciencialy a Hyky. Na druhé straně mohl vyrovnat Zámorský z trestného střílení, ale Frodla bohužel pro indiány nepřekonal. Ve druhé periodě pak znovu zafungovala spolupráce na trase Hyka, Cienciala a zakončující Robert Říčka. Dvougólové vedení nakonec hosté udrželi až do závěrečné sirény a z Plzně vezou tři body. Hráli jsme dobře v oslabení, což bylo klíčové. Škoda, že se nám nepovedlo využít nějakou přesilovou hru. Víme, že se v Plzni nevyhrává lehce, za tři body jsme moc rádi,“ svěřil se po zápase asistent Marek Zadina. Vítězství a body jistě potěšily i kapitána Patrika Poulíčka. Důrazný centr totiž v úterý nastoupil do svého 400 extraligového zápasu. Za zmínku stojí také výkon Dominika Frodla, jenž za svá záda nepustil ani jednu z 30 střel a připsal si třetí čisté konto v sezóně. Mimochodem se tak vyrovnal Willovi, jenž na tři nuly potřeboval hned o 7 zápasů více.

Foto: HC Škoda Plzeň

Oba vzájemné zápasy vyhrál hostující tým

První utkání hostila 25. září pardubická enteria aréna a diváci byli svědky rychlého vedení domácího Dynama, které zařídil Tomáš Hyka. Bruslaři srovnali krok ještě v první třetině, když od modré čáry přesně mířil Martin Pláněk. Ve druhé periodě pak hosté dokonce vedli. V přesilovce se totiž prosadil Matyáš Kantner, jenž při svém prvním letošním startu zaznamenal premiérový gól. Bruslaři pak vsadili na defenzivu a vedení si hlídali až do 57. minuty, kdy velmi slušně zaplněná hala slavila vyrovnávací gól Adama Musila. V prodloužení ale ujel do úniku David Šťastný, který chladnokrevně zakončil střelou mezi betony Willa a bonusový bod tak připadl na konto Bruslařů.

Druhé setkání přišlo 1. listopadu, kdy se hrálo v Mladé Boleslavi. Tabulkový lídr z Pardubic šel do vedení ve 38. minutě po trefě Mateje Pauloviče, jenž uklidil touš do prázdné branky po vyražené střele Matýse. Bruslaři sice Dynamo přestříleli poměrem 45:22, ale recept na brankáře Willa nenašli a prohráli tak nejtěsnějším možným rozdílem – 0:1.

Silné Dynamo většinu ztracených bodů rozdalo svým soupeřům právě na ledě enteria arény. Odvezou si z města perníku nějaký bodový obnos také Bruslaři?


Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Krošelj (43. Novotný) – Jeřábek, Jánošík (A), Bernad, Štich, Křepelka, Lintuniemi, Pláněk (A), Pýcha – Stránský (C), Lantoši, Šmerha – Eberle, Fořt, Kotala – Beránek, Bičevskis, Závora – Hradec, Půček

HC Dynamo Pardubice: Frodl – Čerešňák, Musil D., Košťálek, Dvořák, Bučko, Vála, Hrádek – Radil, Zohorna (A), Kousal (A) – Hyka, Ciencala, Říčka – Vondráček, Musil A., Zeman – Rouha, Poulíček (C), Paulovič