BK MLADÁ BOLESLAV

První domácí zápas roku 2023, Bruslaři vyzvou Kometu

5. 1. 2023
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Po neúspěšném karlovarském tažení se Bruslaři přesouvají zpět do Mladé Boleslavi, kde v pátek 6. ledna hostí Kometu. Brněnští hráči v úterý zvládli duel s tabulkovým sousedem z Litvínova, čímž se odpoutali od týmů bojujících o dno tabulky, páteční zaváhání je ale může rychle vrátit zpět. Bruslaři na Kometu v tabulce ztrácejí rovné 4 body a další zaváhání už si nesmějí dovolit, protože poslední Kladno už je jen 2 body zpět. Napínavé utkání s Brnem, do kterého Bruslaři nastoupí se změnou na trenérském postu a několika nováčky v sestavě začíná v 17:30 a jeho přímý přenos můžete sledovat na O2 TV Sport.

Bruslaři v Karlových Varech nezvládli druhou třetinu a vrátili se bez bodů

Sérii veledůležitých zápasů s tabulkovými sousedy zahájili Bruslaři v úterý, kdy vyrazili na led Energie. Středočeši v KV Aréně představili svoji nejnovější posilu Tima Söderlunda, který si zde odbyl extraligovou premiéru. Chci se soustředit na svůj výkon a týmu pomoci. Tlak si nepřipouštím,“ vzkazoval Švéd fanouškům v rozhovoru po svém příchodu. Jeho tým však inkasoval jako první, když se 24. minutě prosadil Ondřej Beránek, netrvalo to však dlouho a Energie přidala druhou trefu. Za necelé tři minutky totiž zvýšil Petr Koblasa. Bruslaři se z inkasovaných gólů rychle oklepali a zásluhou Kantnera snížili. Ve 14. minutě byl vyloučen nováček Söderlund, jenž se po návratu na led dostal do brejku, který zakončil střelou do držadla Habalovy hole. Bruslaře tento moment musel mrzet ve 38. minutě, kdy Energie opět odskočila do dvoubrankového vedení – trefil se Filip Koffer. „Bohužel, ve druhé třetině jsme udělali individuální chyby a soupeř nás potrestal dvěma rychlými góly. Dobrým tlakem do brány a práci hráčů ve čtvrté formaci jsme dokázali stáhnout na 1:2. Následovala další individuální chyba a dostali jsme na 3:1,“ hodnotil prostřední dějství Ladislav Čihák. Ve třetí periodě si domácí hráči náskok pohlídali, pojistku v 54. minutě přidal Jan Hladonik. Bruslaři tak prohráli devátý z posledních deseti zápasů a v tabulce se propadli na 12. místo, na kterém mají minimální náskok na poslední dva týmy.

foto: Kateřina Pelikánová, HC Energie Karlovy Vary

Kometa otočila důležitý zápas s Litvínovem, dva góly dal Pospíšil

Také na ledě Winning Group Areny sledovali diváci souboj dvou týmů ze spodních pater extraligové tabulky. Kometa v úterý přivítala trápící se Vervu a také modrobílí předvedli fanouškům své nejnovější akvizice. Trenér Martinec do sestavy zařadil navrátilce Adama Rašku a novice Kristiána Pospíšila, který přišel z finské SaiPy. Zejména přítomní fanoušci Komety sledovali trhák, kterému až do třetího dějství chyběly branky. Měli jsme dobrý vstup do zápasu, první třetinu jsme odehráli podle našich představ, bohužel jsme ji ale nekorunovali gólem. Pak přišla druhá třetina, se kterou máme problémy, a přestože jsme ji odehráli zatím nejlépe za mého působení,“ hodnotil prvních 40 minut Patrik Martinec. Ve třetí části udeřili zásluhou Patrika Zdráhala hosté z Litvínova. Domácí střídačka chtěla uspět s trenérskou výzvou, ale ta byla zamítnuta a Kometa se ocitla v oslabení. To však domácí zvládli a v 49. minutě při vlastní přesilovce vyrovnal Tomáš Kundrátek. Uběhlo 60 sekund a Brňané už vedli, zařídil to Kristián Pospíšil. Ten nakonec přidal i druhou trefu do prázdné klece, která definitivně rozhodla o tříbodovém vítězství domácího týmu. Sezona není jen o jednom zápase. Na další zápas se připravím stejně a chci, aby tento tým vyhrával,“ řekl po zápase autor rozdílového gólu. Kometa i díky jeho trefám získala čtyřbodový polštář na čtveřici týmů, které má v tabulce pod sebou.

foto: Ivo Dostál, HC Kometa Brno

Kometa bude usilovat o první skalp Bruslařů, ti zvládli oba letošní zápasy

První vzájemný zápas se hrál 9. října v Mladé Boleslavi. Kometa ve druhé třetině odskočila do vedení 2:0, trefili se Strömberg a Šalé, ale to hostům vydrželo jen necelou půl minutku. Na gól brněnského mladíčka totiž odpověděl Jeřábek. Třetí dějství pak patřilo Bruslařům, jejichž dobývání přineslo své ovoce ve 46. minutě, kdy vyrovnal Kousal. Stejný hráč pak v 58. minutě rozhodl – 3:2.

Také v Brně šli do vedení hráči Komety a opět se o to postaral zkušený Strömberg. Tentokrát to však od modrobílých bylo všechno, Bruslaři zápas v prostředním dějství otočili. Přesné zásahy zaznamenali Beránek a Kousal. Hubené vedení hosté udrželi i zásluhou Krošeljových zákroků. Na 3:1 pak upravil skóre Najman, jenž trefil odkrytou klec.


Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Krošelj (Novotný) – Pláněk (A), Jánošík, Bernad, Pýcha, Křepelka, Lintuniemi, Štich – Šťastný, Lantoši, Söderlund – Kousal, Najman (A), Šmerha – Stránský (C), Fořt, Eberle – Kantner, Bičevskis, Beránek

HC Kometa Brno: Čiliak (Jekel) – Kundrátek (A), Ščotka, Holland, Kučeřík, Gulaši (A), Hrbas, Němec – Horký, Holík, Flek – Pospíšil, Zbořil, Raška – Koblížek, Strömberg, Zaťovič (C) – Kollár, Malý, Dufek