BK MLADÁ BOLESLAV

V neděli do Litvínova. Bruslaři se představí na ledě tabulkového souseda

7. 1. 2023
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – V pátek Bruslaři předvedli v zápase s Kometou herně i výsledkově přesvědčivý výkon, který bude třeba potvrdit i v neděli, kdy nastoupí v Litvínově. Oba celky měly před pátečním kolem stejně bodů, Boleslav svoji sbírku rozšířila o tři, Litvínov zase o jeden. Vzájemné zápasy v letošní sezóně hrají ve prospěch Bruslařů, ale tentokrát se oba sokové potkají v trochu odlišné situaci. I nadále se totiž obě mužstva nachází ve spodní části tabulky, takže o motivaci bude postaráno. Utkání 36. kola Tipsport extraligy začíná v 15:30, nepropásněte jej.

Mladoboleslavští rozstříleli Kometu, Čiliak inkasoval sedmkrát

S novými akvizicemi a výměnou na trenérském postu nastoupili Bruslaři do důležitého zápasu s Kometou, která do Mladé Boleslavi přijela posílená vítězstvím nad Litvínovem. Do vedení šla v 6. minutě hostující Kometa, když Adam Raška využil přesilovku, jenže Boleslav třemi brankami v rozmezí 3 minut otočila zápas. Trefili se Ondřej Najman, Tomáš Fořt i nováček Daniel Přibyl. Brno ještě v první periodě snížilo zásluhou rychlíka Jakuba Fleka. V prostřední periodě dal gól Adam Zbořil, ale skórovali také Martin Pláněk a David Šťastný. Oba dva přidali i své druhé přesné trefy, které dotvořily skóre na konečných 7:3. Obrovská chuť, nadšení, poctivost, zodpovědnost a hlavně pohyb. Ten nás zdobil po celou dobu utkání,“ vypichoval po zápase Petr Haken nejdůležitější aspekty boleslavského výkonu, který přinesl Bruslařům tři body do tabulky. „Trenéři nám řekli pár drobností, detailů, ale jinak jsme prostě všichni strašně chtěli. Myslím, že to muselo být vidět i na ledě. Dostali jsme nový impuls, přišli noví hráči a já myslím, že to pomohlo," hodnotil výkon týmu střelec dvou gólů Martin Pláněk, na kterém byla vidět úleva zapříčiněná zvládnutím těžkého zápasu. Oba dotazování vědí, že páteční výsledek bude nutné potvrdit i v neděli na ledě Litvínova. Podaří se Bruslařům vyhrát i na Zimním stadionu Ivana Hlinky?

Godla trápil střelce Ocelářů, Litvínov z třineckého ledu přivezl bod

Verva po úterním výletě do Brna vyrazila na další dlouhou cestu do třinecké Werk Arény, kde vyzvala domácí Oceláře. Mlejnkovi svěřenci s sebou přivezli šňůru čtyř prohraných zápasů v řadě, kterou chtěli hráči Litvínova utnout právě v Třinci. Rozlítaný úvod zápasu přinesl rychlý gól z hole Marka Daňa, jenž skóroval po výpadu z levého křídla. V 7. minutě přidal slovenský druhou přesnou trefu z levé strany, tentokrát však z ostrého úhlu. O čtyři minuty později ale snížil Matúš Sukeľ, jehož trefa přišla při přesilové hře. Oba brankáři poté na 30 minut uzamkli své branky a na gól se čekalo až do 43. minuty, kdy srovnal Andrej Kudrna. V prodloužení ale rozhodl domácí tým, druhý bod Ocelářům přinesla akce Andreje Nestrašila, jenž po levé straně pronikl až do zakončení, které proměnil ve vítězný gól. „Jsme rádi, že jsme vyrovnali ve třetí třetině na 2:2, v prodloužení si troufám říct, že domácí byli lepší na kotouči,“ hodnotil zápas litvínovský kouč Karel Mlejnek. Ústřední postavou zápasu byl jednoznačně brankář Denis Godla, který držel litvínovské šance na vyrovnání, předvedl téměř 40 úspěšných zákroků a předvedl také gesto fair-play, když odvolal trest za sekání na svou osobu, jež se rozhodčí chystali udělit jeho krajanovi Tomáši Marcinkovi. Bude Godla trápit i boleslavské útočníky?

foto: Lukáš Filipec, HC Oceláři Třinec

Bruslaři jsou proti Litvínovu stoprocentní, vyhráli oba vzájemné zápasy

První zápas na ledě Vervy rozhodla už úvodní perioda, která domácím fanouškům přinesla bolestnou podívanou. Během prvního dějství totiž skórovali Kantner, Najman, Åberg a Jan Stránský. Tři branky padly v přesilové hře a Verva mohla být ráda, že skóre po úvodní dvacetiminutovce nebylo vyšší, Bruslaři totiž dominovali. Jejich výkon se pak proměnil spíš v defenzivní čekání na litvínovské útoky. Domácí tým v průběhu utkání snižoval trefami Hlavy, Zdráhala a Šimona Stránského. Litvínov tak snížil na rozdíl jedné branky, ale to bylo od žlutočerných všechno.

Ve ŠKOENERGO Aréně zase vedl Litvínov, když v první části trefili zařízení Hlava a dvakrát Šimon Stránský. Druhé dějství přineslo snížení z holí Kantnera a Pýchy, jenže Verva opět odskočila zásluhou Kudrny. Boleslav však ve třetím dějství předvedla stejnou ofenzivní smršť jako v prvním zápase a třetí dvacetiminutovku opanovala poměrem 4:0. Obrat zařídily branky Kousala, Pýchy, Fořta a Najmana.

Zahrají Bruslaři Vervě další útočnou symfonii nebo se Severočeši poučení předchozími nezdary podobné smršti vyvarují?


Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Bernad, Hrdinka, Štich – Söderlund, Přibyl, Lantoši – J. Stránský (C), Fořt, Šťastný – Kantner, O. Najman (A), Kel. Klíma – M. Beránek, Závora, Dvořáček

HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – D. Zeman, Zile, Wesley, Freibergs, Jaks, Demel (A), Strejček – Zdráhal (A), Sukeľ (C), Š. Stránský – Hlava, Gut, Kudrna – Abdul, Estephan, Straka – Chalupa, Jurčík, Šalda