BK MLADÁ BOLESLAV

Kelly Klíma: Makali jsme do konce. Hrát proti bráchovi? Zvláštní, ale důležitá je výhra

13. 1. 2023
Autor: Adéla Kvapilová, Jitka Čechová
M l. B o l. – První zápas pod novým trenérem, první výhra. Ta se ale proti Hradci nerodila lehce. Vyrovnaný duel rozhodovalo až prodloužení, bonusový bod vystřelil Tim Söderlund, který zaznamenal první trefu za Mladou Boleslav. Speciální duel odehrál i Kelly Klíma, poprvé se totiž v extralize postavil proti svému bráchovi Kevinovi. „Bylo to zvláštní, ale jsem rád, že jsme vyhráli,“ říká boleslavský Klíma po výhře 3:2.

Dvakrát prohrávali, přesto slaví. Mladoboleslavští hokejisté ve 37. kole Tipsport extraligy nakonec otočili utkání proti Hradci Králové na svou stranu a zvítězili po prodloužení 3:2. „Všichni jsme makali do poslední chvíle. Dvakrát jsme se dokázali do zápasu vrátit, Tim to pak krásně zakončil v prodloužení,“ hodnotí zápas Kelly Klíma a poukazuje na vítěznou trefu Tima Söderlunda, pro kterého to byl premiérový gól v dresu Středočechů.

Speciální utkání zažil nový boleslavský útočník Klíma. Poprvé v extralize nastoupil proti svému dvojčeti Kevinovi. „Hráli jsme spolu asi dvacet let, já ještě hrál dva roky v Americe, když už byl Kevin v Česku. Pak jsme se sešli v Hradci, teď je zvláštní, že nehrajeme spolu, ale jsem rád, že jsem vyhráli,“ zamýšlí se.

Jak se Kelly Klíma zabydluje v Mladé Boleslavi a co říká o nadcházejícím zápase v Plzni? Kompletní rozhovor si můžete pustit na YouTube:


×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav