BK MLADÁ BOLESLAV

Novým trenérem Jan Votruba

16. 4. 2007
Autor: Pavel Petr
Prvoligový hokejový klub BK Mladá Boleslav představil na tiskové konferenci nového trenéra. Tím se stal pětačtyřicetiletý Jan Votruba působící v uplynulé sezoně jako asistent Miloslava Hořavy u mužstva Znojemských Orlů. Jak už bylo dříve avizováno, klub po vyřazení v semifinále druhé nejvyšší domácí soutěže odvolal z funkce dosavadního kouče Jiřího Režnara a spolu s ním také asistenta Petra Hakena.

Společně s Janem Votrubou chce klubové vedení odstartovat novou cestu, kdy nebude na prvním místě úspěch za každou cenu, ale preferovat se bude koncepční práce. Ta by podle slov předsedy představenstva Jana Plachého měla v sezoně 2008/2009 vyústit v postup do extraligy. „Já už jsem to avizoval těsně po vypadnutí v semifinále play-off, Mladá Boleslav se začne ubírat při skladbě mužstva úplně jiným směrem a filozofií. Dříve jsme chtěli udělat výsledek za každou cenu. Šli jsme po jménech. Jména samotná ale prostě ten úspěch nezaručí. V tuto chvíli dostal dvouletou smlouvu sportovní manažer Jaromír Šindel. Stejně tak i šéftrenér mládeže Luděk Bukač. A dostává ji také nový trenér. V podstatě se nyní odstartuje dvouletá etapa, kdyby se mužstvo mělo budovat. A dvouleté období by mělo vyvrcholit skutečně postupem do extraligy. Vsadíme už na dlouhodobější práci a ne na to urvat úspěch za každou cenu. A nebudeme nesmyslně mrhat penězi. To už v klubu dělat nebudeme,“ prohlásil už v závěru uplynulého týdne Plachý. Ten zároveň upřesnil, proč padla volba právě na Jana Votrubu. „Pátrali jsme zhruba týden od okamžiku, kdy jsme věděli, že stávajícímu kouči Jiřímu Režnarovi nebude prodloužena smlouva. Chtěli jsme na jedné straně ambiciózního trenéra a na druhé straně zároveň kouče, který až zase tak známý není. Zvažovali jsme různé možnosti. Nakonec padla volba na Jana Votrubu,“ dodal první muž boleslavského hokeje.

A s čím přichází nový kouč? „Jak jsme se domlouvali s panem Plachým, tak především s koncepční prací. Ta by měla, jak už bylo naznačeno, vyvrcholit postupem do extraligy. Právě z našich domluv vyplynulo, že ta práce v boleslavském klubu koncepční nebyla. Zbytečně se nakupovali hráči, v týmu se točili. To mužstvo nezůstalo pohromadě. To byl, myslím si, jeden z hlavních důvodů toho, proč Mladá Boleslav v končící sezoně neuspěla,“ říká Jan Votruba. Ten samozřejmě potvrdil, že kádr prvoligového týmu dozná změn. „Určitě, někteří ze současných hráčů by měli odejít a někteří naopak přijít. Zkrátka, počet hráčů, které Mladá Boleslav vlastní, by se měl zredukovat.“

Přípravu na novou sezonu mužstvo zahájí 2. května. Jméno Votrubova asistenta bude oznámeno v průběhu jednoho týdne.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav