BK MLADÁ BOLESLAV

Nebude to hokej v rukavičkách, říká po prvním duelu předkola David Bernad

9. 3. 2023
Autor: Zdena Bobková
B r n o – První zápas série předkola play off mezi brněnskou Kometou a BK Mladá Boleslav je již minulostí. Bruslaři úvodní duel prohráli 2:4 a o první bod v sérii tak budou bojovat v odvetě, která se hraje ve čtvrtek 9. března. Zápas krom nasazení a bojovnosti okořenila taky pořádná dávka soubojů a šarvátek. „Byl to zápas play off se vším všudy. Žádný hokej v rukavičkách,“ dodává k zápasu obránce David Bernad, kterého jsme si pozvali k mikrofonu. Jaký podle něj úvodní duel série byl a co musí Bruslaři do dalšího střetu změnit? Více v článku a ve videu.

První třetina skončila bez branek – 0:0, ale už během ní se na ledě strhlo několik šarvátek, které rozhodčí hned krotili, aby se emoce v zápase nerozhořely ještě víc. „S Kometou byly zápasy vyhrocené vždycky, i v základní části,“ říká k emocím na ledě obránce David Bernad. „Líbí se mi, že nikdo necuknul. Postavili jsme se k tomu čelem a bojovali jeden za druhého,“ dodává.

Kometa nakonec rozhodla ve druhé třetině, kdy nejprve na Šťastného trefu odpověděl Holík a domácí pak přidali další dvě přesilovkové trefy. „Využili přesilovky, to rozhodlo. Poučíme se z toho a příště jim přesilovky nedáme. Příští zápas urveme my,“ říká odhodlaně osmadvacetiletý obránce.

Bruslaři tak nenavázali na úspěšnou sérii čtyř výher v základní části, kdy dokázali Brňany porazit. Play off je ale jiná soutěž. „Vůbec bych se nevracel k tomu, kolikrát jsme je porazili. Je to jiná soutěž a bylo to vidět. Tohle není hokej v rukavičkách, je to play off. A bude se to ještě stupňovat,“ dává tušit Bernad vývoj dalších zápasů. „Byla to jen taková malá oťukávačka, kdo co zvládne. A bude to jenom lepší, pro nás i pro diváky,“ uzavírá.

Odveta je na pořadu dne už ve čtvrtek 9. 3. 2023 od 18:00 před kamerami České televize.

Kompletní rozhovor si můžete pustit prostřednictvím YouTube:


×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav