BK MLADÁ BOLESLAV

Juniorské a dorostenecké soutěže pokračují

10. 9. 2008
Autor: Aleš Procházka
M l. B o l. - Třetím a čtvrtým kolem pokračují o víkendu extraligy juniorů a dorostu. Oba mladoboleslavští účastníci mohou vstup do sezony považovat za úspěšný, dorostenci doma brali všech šest bodů, junioři sice úvodní zápas prohráli, avšak hned druhý den si přijeli pro vítězství do Šumperka a mají tak na kontě tři body. Nyní je čeká první domácí střetnutí, do Mladé Boleslavi zavítá v pátek Kometa Brno, v sobotu přijede celek Olomouce. Dorostence čekají zájezdy na hřiště soupeřů, v pátek zamíří na Vysočinu, kde zkříží hole s Duklou Jihlava, v sobotu hrají v Brně.

Junioři zahájili sezónu v Opavě, kde odehráli slušný zápas. Od první třetiny museli stahovat náskok soupeře a i když se jim dvakrát podařilo vstřelit kontaktní branku, nakonec podlehli Slezanům 2:4. Nicméně hned na to si spravili chuť v Šumperku, rozhodně to ale neměli jednoduché. Opět v první třetině prohrávali o dva góly, ještě do jejího konce však dokázali srovnat a vrátit se do zápasu. Draci se v polovině utkání prosadili potřetí, hosté ale i nyní vyrovnali a před koncem druhého dějství dokonce poprvé v utkání vedli. V závěrečné části hry Středočeši přidali ještě dva góly a i když Šumperští měli poslední slovo, výsledek na svoji stranu nezvrátili ani v přesilovce pět na tři a mladoboleslavští junioři po zásluze slavili vítězství.

Nyní je čeká soupeř z moravské metropole, Kometa má proti Mladé Boleslavi vždy velkou motivaci ať už se jedná o jakoukoli kategorii. Brněnští junioři za sebou mají dva domácí zápasy se severočeskými soupeři, oběma shodně podlehli těsně o jeden gól a bodově vyšli na prázdno. S Ústeckými Lvy prohráli 2:3, s Bílými Tygry z Liberce 1:2. Body tedy potřebují jako sůl a páteční zápas by mohl být zajímavý a divácky atraktivní. V sobotu přijedou do města škodovek juniorští hokejisté z Olomouce, kteří měli stejné soupeře jako Brno, v domácím prostředí nejprve zdolali Liberec 3:2 a následně prohráli s Ústím 2:6. Bodově jsou na tom tedy oba sobotní soupeři stejně a až vzájemné měření sil ukáže jejich opravdovou sílu.

Zápas s Brnem se kvůli zápasu "A" týmu s Plzní odehraje netradičně na malé hale ve 13:30 hod. V sobotu už junioři začínají klasicky v poledne na hlavním ledě Metrostav Arény.

Dorostenci vytěžili ze dvou zápasů plný počet bodů, jejich jihlavský soupeř má v kolonce bodů zatím nulu. V Kladně prohráli 2:5, v Praze se proti Slavii nedokázali prosadit a odvezli si výsledek 0:3. Kometa Brno, sobotní protivník dorostenců taktéž na Slavii nebodovala, ale v Kladně se po vyrovnaném duelu radovala z vítězství na nájezdy.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav