BK MLADÁ BOLESLAV

Domácí extraligovou premiéru odehrají Boleslavští proti Plzni

11. 9. 2008
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Na neúspěch z prvního kola O2 extraligy je třeba rychle zapomenout, už je tu totiž další utkání! V pátek 12. září čeká na mladoboleslavské hokejisty první extraligový zápas před vlastním publikem a svou premiéru si také odbude jejich domácí působiště, které nyní nese nový název – Metrostav Aréna. Soupeřem jim nebude nikdo tak docela neznámý, přijede totiž HC Lasselsberger Plzeň, s nímž Středočeši v létě odehráli jedno z přípravných utkání. Zápas začne v 17.30 a k dispozici bude opět podrobný on-line přenos.

O týmu Plzně bylo mnoho důležitého řečeno již před přípravným utkáním, které s ním Boleslavští odehráli na konci srpna, a které nakonec po divokých gólových hodech hovořilo jasně pro Lasselsberger. Na domácí půdě porazili Středočechy 9:5, a ačkoli o něco lépe vkročili do tehdejšího zápasu hráči v zelenobílém, domácí vzali ještě v první třetině otěže do svých rukou.

Za Plzeňské se v tomto utkání blýskli hlavně Jaroslav Kracík, který zaznamenal hattrick, a Jakub Šindel, který vstřelil dvě branky. Boleslavští si svých pět branek rozdělili, dalo se by říci, spravedlivě takřka do každé z formací. První gól si připsal Peter Barinka následován Václavem Kočím, Jiřím Bendou, Romanem Tomasem a Václavem Eiseltem.

Ohledně obnovy mančaftu můžeme rychle zrekapitulovat nejprve odchody z týmu. V Plzni se již neprezentuje gólman Kamil Jarina (Kometa Brno), beci Stanislav Jasečko (Litvínov) a Marek Posmyk, o kterém zajisté není třeba připomínat, že v současnosti působí v Bruslařském klubu, a útočník Tomáš Divíšek (Pardubice). Změna nastala i na trenérském postu, Miroslava Hořavu vystřídal Pavel Hynek.

Co se týče příchodů, Plzeňští posílili o obránce Stanislava Hudce (Basilej) a Tomáše Pácala (Třinec). Nejzářivější posilou je ovšem nejspíš Martin Straka (NY Rangers).

Po utkání s Mladou Boleslaví hráli Západočeši ještě tři přípravné zápasy a všechny vyhráli – se slovenským Martinem 5:3, Vídní 6:0 a Karlovými Vary 4:1.

V prvním kole 02 extraligy přivítala Plzeň na svém ledě tým Zlína. V loňské sezoně proti němu zaznamenala dvě výhry v základní hrací době, jednu v prodloužení a jednu prohru. A v této poměrně pozitivní bilanci Západočeši pokračovali i letos, soupeře z Moravy totiž porazili relativně suverénně 6:2. Branky Plzně: Straka, Šindel, Adamský, Vampola, Fabuš, Důras.

Tým Plzně nastoupil v utkání proti Zlínu v této sestavě: Málek - Benák, Redlihs, Čakajík, S. Hudec, Cartelli, Pácal, Dobrovolný, Dresler - Fabuš, Straka, Vlasák - Důras, Kracík, Matějovský - Dvořák, Šindel, Adamský - Kubalík, Vampola, Laš