BK MLADÁ BOLESLAV

Čeká nás další zápas doma. Bruslaři si střihnou odvetu s Vervou

23. 8. 2023
Autor: Lukáš Chuchválek, foto: Jan Jindra
M l. B o l. – Po týdenní přestávce se opět koná přípravný zápas, pro Boleslav již šestý v pořadí. Začínat se bude ve čtvrtek 24. srpna opět v 17:00 ve ŠKOENERGO Aréně a v tomto utkání změří své síly podruhé s Vervou Litvínov, která v prvním vzájemném zápase vyhrála. Vstupenky jsou již v prodeji, koupit je můžete zde.

Bezgólový zápas s Libercem? Bruslaři doufají v prolomení střeleckého půstu

Minulý týden Boleslav neuspěla v odvetě proti Liberci a nevstřelila gól tehdy ani v prvním zápase na jejich ledě. To se nyní pokusí změnit. Bruslaři Litvínov sice na jejich ledě také neporazili, avšak gól jim vstřelili. Příčina špatné střelby může být v nesehranosti, neboť kádr byl značně obměněn a stále probíhá příprava na ostrou sezónu. Slovenský útočník Róbert Lantoši po minulém utkání konstatoval: "Zatím se ještě pořád hledáme, takže máme na čem pracovat. Nějaký čas na to ještě je." Také Jiří Kalous myslí pozitivně: "Věřím, že proměňování přijde, šancí si totiž vytváříme hodně." Oba se navíc shodují na tom, že důležitou částí úspěchu bude komunikace.

90

tolik minut Bruslaři neskórovali, naposledy se prosadili zásluhou Tima Söderlunda v zápase se Spartou

Úspěšná příprava Litvínova, představí se v Mladé Boleslavi také Ondřej Kaše?

Pro Vervu to bude pátý přípravný zápas a na rozdíl od Boleslavi bylo po většině dosavadních střetnutí v kabině Severočechů veselo. Porazili nejprve Bruslaře 3:1, o pár dnů později podlehli Karlovým Varům ve stejném poměru. Následoval dvojzápas s Rytíři Kladno, v nichž Litvínov dominoval výsledky 5:1 respektive 4:1. Nese se tedy v přípravě na vítězné vlně. Jak už bylo zmíněno, Severočeši sehráli poslední předešlý zápas proti Kladnu na svém domácím ledě v úterý 22. srpna. Ten opanovali 4:1 a proti poslednímu celku uplynulé sezóny se zdá, že dotyčné střelce nalezli. Úvodní branku vsítil v 16. minutě od pravého kruhu Matěj Maštalířský a pak před odchodem do kabin si střihli Strejček s Dotchinem bitku. Na 2:0 pak zkraje druhé třetiny navýšil Denis Zeman přesnou ranou k tyči, ale pak snížil kladenský Matěj Beran. Ve 40. minutě pak hrál Litvínov přesilovou hru, v níž Abdul střílel a odražený kotouč doputoval k Michalovi Gutovi, jenž ho vleže dopravil za záda Brízgaly. Skóre uzavřel krátce po druhé pauze Kristaps Zile, jenž zamířil od levého kruhu a propálil vše v cestě. Průběh se ještě snažil zvrátit ve prospěch Kladna Richard Jarůšek, jenž za Litvínov v minulých letech nastupoval a předtím hrával i v Boleslavi. Svým pokusem zblízka však domácího gólmana Zajíčka nepřekonal. Ve zbytku zápasu si Litvínov už tříbrankový náskok uhlídal. Změny v litvínovském kádru jsme si ukázali v preview před prvním vzájemným utkání. Pokud si je chcete připomenout, odkaz je zde.

Obránce Patrik Demel při zápase s Kladnem

foto: Jan Jindra

Podaří se Bruslařům odčinit porážku z litvínovského ledu?

V Litvínově před dvěma týdny před zraky necelých osmi set diváků Boleslav ovládla první třetinu díky trefě Tomáše Šmerhy, k níž mu Severočeši sami pomohli námazem. Aktivní byly oba celky jak první, tak druhou třetinu, kdy Litvínov vyrovnal zásluhou Martina Havelky. Zápas se lámal v posledním dějství, v němž Verva potvrdila domácí prostředí. To si pár minut po startu třetiny Bruslaři smolně tečovali puk do vlastní brány při marné snaze zblokovat dalekonosný výstřel Patrika Demela. V přesilovce potom pečetil výhru Severočechů Pavel Zygmunt.

Sestavy z posledního přípravného zápasu:

BK Mladá Boleslav: Novotný – Pyrochta (A), Pláněk, Jeřábek, Osburn, Jánošík (A), Čech, Bernad, Štibingr – Lantoši, Järvinen, Aaltonen – Söderlund, Roman, Skalický – Šmerha, Fořt, Suchý – Malát, Hradec, Stránský (C)

HC VERVA Litvínov: Zajíček – Strejček, Zile, Jaks, Czuczman, Zeman, Demel – Koblasa, Sukel', Kudrna – Hlava, Gut, Abdul – Maštalířský, Helt, Vopat – Havelka, Jurčík, Zygmunt

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav