BK MLADÁ BOLESLAV

Zápas dopoledne? Je to nezvyk, směje se Malát po povedené generálce. Teď už vyhlíží duel s Libercem

7. 9. 2023
Autor: Redakce
M l. B o l. - Generálka na extraligu Bruslařskému klubu vyšla na výbornou. Už v první periodě se mladoboleslavští hokejisté ujali čtyřbrankového vedení a pražskou Slavii nepouštěli do žádných větší šancí. Utkání nakonec domácí tým dovedl do vítězného konce v poměru 7:0.„Jsme spokojeni, konečně jsme dali nějaké góly a jsme rádi, že jsme zápas zvládli. Už se chystáme na příští pátek," hlásí střele druhé boleslavské branky Sebastián Malát. Poslední zápas přípravy byl navíc okořeněn speciální návštěvou, účastnili se ho žáci zdejších základních škol.

Start extraligové sezony už klepe na dveře, Bruslaři tak osm dní před úvodním kolem odehráli poslední zápas přípravy. Na domácím ledě přivítali ve čtvrtek netradičně v 10:30 prvoligový celek HC Slavia Praha, proti kterému si s chutí zastříleli.Bylo náročné nedávat góly. Střelbu jsme pilovali během tréninků a v zápase jsme se snažili hrát puky na gólmana. Věděli jsme, že se nám to někdy otočí zpátky, což se tentokrát konečně povedlo," míní útočník Sebastián Malát po vítězství 7:0.

S týmem se dostali do vedení hned ve třetí minutě po trefě Tomáše Šmerhy. 21letý hokejista se prosadil o chvíli později, když zvyšoval na 2:0. Nakonec si Středočeši odnesli do kabiny čtyřbrankový náskok. „Celý zápas jsme dominovali na kotouči a předváděli jsme hru, kterou jsme chtěli. Z naší strany tak panuje spokojenost," sděluje.

V netradiční čas přihlíželo na mladoboleslavském zimním stadionu velmi mladé publikum. Zápas byl totiž určený pro školáky z Mladé Boleslavi. Je to nezvyk hrát utkání dopoledne. Chvíli jsme si zvykali, ale zvládli jsme si. Děti nám fandily, takže jim patří obrovské díky za podporu. Jsme rádi, že se nám podařilo vyhrát," říká Malát.

Jak se správně připravit na první kolo proti Liberci? Kompletní rozhovor se Sebastiánem Malátem si můžete pustit prostřednictvím YouTube:



×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav