BK MLADÁ BOLESLAV

Filip Pyrochta po těsné prohře: Je to pro nás vztyčený prst, herní projev ale špatný nebyl

15. 9. 2023
Autor: Redakce
L i b e r e c – Od zisku alespoň jednoho bodu dělily mladoboleslavské hokejistky necelé dvě minuty. První letošní extraligové utkání Středočechů nakonec do prodloužení nedospělo, domácí Bílí Tygři překlopili stav právě v čase 58:34 na svou stranu a regionální derby ovládli 4:3. Bruslařský klub tak nevyužil vedení 3:2, které zařídil nováček a exliberecký hráč Filip Pyrochta.

K uzmutí bodu nechybělo mnoho, Bruslaři se nakonec vrací s prázdnou. „Prohráli jsme. Je to pro nás vztyčený prst, protože jsme po druhé třetině vedli 3:2. Bohužel jsme nedotáhli utkání do vítězného konce,“ mrzí obránce Filipa Pyrochtu prohra s rivalem 3:4.

„Na druhou stranu si myslím, že herní projev nebyl špatný, máme na čem stavět. Musíme se oklepat a jít dál. V neděli hrajeme další zápas a porveme se o vítězství,“ burcuje.

Pro nováčka v boleslavském dresu byl první extraligový duel letošní sezony lehce speciální. Pyrochta před odchodem do angažmá v severní Evropě působil právě u Bílých Tygrů. „Už jsem odehrál proti Liberci zápasy za jiné extraligové kluby. Pro mě je to ale stále hodně specifické. Vyrůstal jsem tady a dostal jsem možnost okusit seniorský hokej. Jsem rád, že jsem mohl dát gól, ale mrzí mě, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce, o ten by ten duel byl sladší,“ míní.

Nicméně si cení podpory fanoušků. Do liberecké Home Credit arény dorazilo téměř 7 tisíc diváků, a to včetně podporovatelů Mladé Boleslavi. „Za kabinu můžu říct, že je super, když diváci chodí venku i doma. Z Boleslavi dorazil hojný počet fanoušků, jsme rádi, že nás jezdí podpořit na venkovní utkání. I pro ně chceme vyhrát,“ sděluje Pyrochta.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav