BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři jsou stále Patrony na 3. základní škole, i letos vyrazili děti pozdravit

20. 9. 2023
Autor: Klub
M l. B o l. – Projekt Patronace sportovních tříd, v rámci kterého dostává každý hráč A týmu "pod svá křídla" jednu ze tříd na Základní škole Dr. E. Beneše v Mladé Boleslavi, pokračuje i letos.

Hráči měli v osm hodin ráno sraz před školou a s prvním zazvoněním vyrazili na krátké uvítací setkání s paní ředitelkou školy Mgr. Brigita Šulcovou. Ta hráčům – především těm novým, kteří se doposud s tímto projektem nesetkali – vysvětlila, co je ve třídách čeká. Hráči měli absolvovat zhruba dvacetiminutové besedy, kdy pro ně děti měly připravené zvídavé otázky, ale třeba také kvízy a dárečky.

"Osobně jsem ráda, že se letos podařila tato návštěva naplánovat už na polovinu září. Kdykoliv se děti dozvědí, že se sem hokejisté chystají, je týden dopředu všechno vzhůru nohama a je obtížné krotit jejich nadšení," říká s úsměvem paní ředitelka Šulcová a jedním dechem dodává: "Dospělí hokejisté jsou pro ty malé velkými vzory. A nejen pro ně. Máme tu spoustu dětí, které dělají jiné sporty, a i ty byly nadšené, že se osobně setkají s někým, kdo dělá sport profesionálně."

Zástupci tříd si pro jednotlivé hráče chodili přímo do ředitelny, každý Bruslař pak měl pro svou třídu připravený tzv. patronační certifikát, který dětem předal.

Bruslaři ve škole strávili celou první vyučovací hodinu a byť mnozí na začátku vypadali poněkud nejistě, odcházeli s úsměvem na rtech. Ve svých třídách rozdali své podepsané kartičky a na oplátku si v mnoha případech odnášeli drobné dárečky či talismany.

Skvěle se podařilo začlenit i zahraniční hráče ve službách mladoboleslavského klubu, které připravené paní učitelky šikovně využili v rámci procvičení angličtiny. Na oplátku se pak oni naučili pár českých slovíček, Juhamatti Aaltonen tak například odešel obohacen o názvy neživé přírody. "Pojmy jako voda, kámen nebo vzduch považuji za velmi důležité a moc rád jsem o ně rozšířil svou českou slovní zásobu," prohlásil se smíchem. "Nezažívám tohle poprvé, ve Finsku je propojení hokejových klubů a škol častým jevem, který je považován za velmi důležitý," dodal už vážněji s tím, že u takto malých dětí byl ale poprvé. "Byla to zábava. Děti byly bezprostřední a nezastavila je ani jazyková bariéra, užil jsem si to," dodal.

Třída Patron
1. ASebastián Malát
1. B Filip Suchý
2. AFilip Novotný
2. B Tomáš Šmerha
3. A Radek Jeřábek, Zach Osburn
3. B Jan Růžička
4. A Tomáš Fořt
4. B Ondřej Roman, Juhamatti Aaltonen
5. A David Bernad
5. B Jan Stránský
6. A Róbert Lantoši, Tim Söderlund
6. B Filip Pyrochta, Matti Järvinen
7. A Adam Jánošík
7. B Martin Pláněk
8. A Aleš Čech, Vojtěch Hradec
8. B David Dvořáček
9. A Jan Štibingr
9. B Pavol Skalický
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav