BK MLADÁ BOLESLAV

Potvrdí Bruslaři doma výhru zvenčí? Přivítají Kometu Brno

23. 9. 2023
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. – Po první výhře v sezóně, kterou Bruslaři vybojovali na ledě hradeckého Mountfieldu, je čeká náročný zápas doma, kde se představí proti Kometě Brno. V souvislosti s tímto klubem momentálně hýbe hokejovým děním rezignace trenéra Patrika Martince, který se takto rozhodl reagovat na neuspokojivý start Brna do soutěže. Kdo se místo něj postaví na lavičku, zatím není známo. Zda tímto krokem soupeř Bruslařů ožije, či zda Boleslav naváže na minulý úspěch, se ve ŠKOENERGO Areně dozvíme tuto neděli 24. září od 16:00.

První výhra a první body přinesly radost i úlevu

V Hradci Králové dokázali Bruslaři poprvé v sezóně bodovat a vyhrát po nájezdech. Trenéři se rozhodli pro tento zápas udělat pár změn v sestavě a zdálo se, že to zabralo a po úvodních dvou prohrách si mohli Bruslaři konečně střihnout v kabině vítězný pokřik. V první třetině měla Boleslav střeleckou převahu, avšak žádná akce nebyla skutečně nebezpečná. Totéž platilo i o hráčích Mountfieldu. Podstatné věci se udály až ve druhé třetině, kdy se hodně vylučovalo a při dvojnásobné přesilové hře otevřel skóre Matti Järvinen. Oliver Okuliar z řad soupeře pak za stejné situace vyrovnal a Hradec Králové málem překonal Filipa Novotného i podruhé, avšak puk se ztratil někde pod ním a po poradě s videorozhodčím sudí seznali, že kotouč neprošel přes brankovou čáru. Domácí tedy odstartovali poslední dějství aktivitou, avšak hrozbu dokázali Bruslaři odvrátit, stejně jako ostatní útočné akce soupeře. Za stavu 1:1 tedy zápas dospěl do prodloužení, ale rozhodnutí přinesly lépe zvládnuté samostatné nájezdy. V nich rozhodl David Bernad.

Do zápasu s Hradcem zasáhl také náš junior Vojtěch Hradec.

foto: Stanislav Souček

Brno vstoupilo do sezóny špatně, hledá nového trenéra

Vstup do sezóny si v moravské metropoli určitě představovali lépe, než jaká je skutečnost. Během tří zápasů vsítili Moravané pouze dva góly, které padly až ve třetím zápase proti Litvínovu, s kterým prohráli 2:3. Předtím hráli s Hradcem Králové a s Karlovými Vary a s oběma prohráli 0:4. Výkony nepřesvědčivé, bodový zisk nulový. Trenér Patrik Martinec se rozhodl situaci řešit tím, že správný impuls by mohla být trenérská výměna, a proto požádal v sobotu dopoledne klub o uvolnění z funkce s odůvodněním, že ho mrzí jak start ročníku, tak závěr minulé sezóny, kdy nepřekročil s týmem práh čtvrtfinále. V jakém trenérském složení Kometa do Boleslavi přijede, se teprve dozvíme. V každém případě bude soupeř nejspíš nevyzpytatelný a stát se může v zápase cokoliv. Bruslaři totiž také neměli snový start do soutěže, ale ten nejhorší tlak z ní na rozdíl od Brna už nejspíš opadl.

Kometa z poloviny obměnila kádr

Jedním z důvodů proč se Moravanům nedaří, může být ještě nesehranost. Bez případů, kdy jde jen o návrat či odchod na hostování do jiných klubů se totiž v kabině Brňanů obměnilo až jedenáct hráčů! Za zmínku stojí například výměna finských hráčů, kdy na místo Kima Strömberga přišel v Boleslavi velmi dobře známý Alex Lintuniemi. Dále lovili posily v tuzemsku, na Slovensku i v dalekém zahraničí a doplnili kádr o ostřílené extraligové harcovníky i o prvoligové hráče. Tomáše Marcinka a Jana Zahradníčka přivedli z mistrovského Třince a Lukáše Cingeľa z Hradce Králové. Ale zatím si to v Brně ještě nesedlo.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Novotný – Osburn, Pyrochta (A), Čech, Jánošík (A), Štibingr, R. Jeřábek, Bernad – Aaltonen, Järvinen, Skalický – Lantoši, O. Roman, Malát – Šmerha, Fořt, Suchý – Stránský (C), Hradec, Dvořáček.

HC Kometa Brno: Furch – Ščotka, Ďaloga, Holland, Lintuniemi, Gazda, Kučeřík (A), Kaňák – Moses, Cingel, Pospíšil – Kohout, Marcinko (A), Flek – Okál, Holík, Zaťovič (C) – Jenyš, Zembol, Hruška.

×
Dnes v 18:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice