BK MLADÁ BOLESLAV

Jan Růžička po návratu a vychytané nule: Hodně emotivní den. Do kasy rád přispěju

27. 9. 2023
Autor: Redakce
M l. B o l. – Dramatický duel až do posledních vteřin. Mladá Boleslav v 5. kole hostila karlovarskou Energii, souboj týmů rozuzlila pouze jediná trefa. O tu se na počátku druhé části postaral Róbert Lantoši. Důležitým strůjcem výhry Bruslařského klubu 1:0 byl také gólman Jan Růžička, který po svém návratu do Boleslavi ve svém prvním startu vychytal čisté konto.

„Zápas byl vyrovnaný. Myslím, že se potkala dvě kvalitní mužstva. Štěstíčko se ale přiklonilo k nám,” líčí po vítězství 1:0 nad Karlovými Vary gólman Jan Růžička, který vychytal 31 pokusů Západočechů.

Boleslavský odchovanec právě proti Energii nastoupil do svého prvního extraligového zápasu po návratu do rodného města a hned udržel čisté konto. „Byl to pro mě hodně emotivní den. Odehrál jsem první zápas po dlouhé době doma, žádný jiný zimák mi tenhle nenahradí," rozplýval se.

„Jsem rád, že jsme utkání vyhráli a mohl jsem si užít děkovačku. Neznám nic lepšího, než je pocit z vítězství," doplňuje nadšeně brankář Středočechů.

Zápas rozhodla nakonec jediná trefa Róberta Lantošiho. Hostující tým měl přitom hned čtyři početní výhody, ve kterých mohl skóre změnit. „Karlovy Vary mají velmi šikovné hráče na početní výhody. Připravovali jsme se a věděli jsme, co budeme hrát. Výborně kluci vykryli jejich střely. Oslabení jsme, až na jedno břevno na konci, sehráli výborně," pochvaluje si Růžička.

Za čisté konto ho čeká příspěvek do klubové kasy. „Už mi to Berny připomínal, zastavím se za ním. Rád mu něco přispěji, protože vychytaná nula je třešnička, kterou rád zaplatím," uzavírá s úsměvem.

×
Dnes v 18:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice