BK MLADÁ BOLESLAV

Pátek v Podkrušnohoří, Bruslaři se pokusí prolomit sérii výher Litvínova

28. 9. 2023
Autor: Vojtěch Červený
M l. B o l. – Pět zápasů, osm bodů, taková je aktuálně bilance mladoboleslavských Bruslařů. V současném ročníku Tipsport extraligy mají Mladoboleslavští na kontě dvě prohry proti Liberci a Vítkovicím, první výhra se udála proti Hradci Králové v nájezdech, poté přišel skalp brněnské Komety a v prozatím posledním utkání se podařilo Bruslařům zvítězit fotbalovým skóre 1:0 proti Karlovým Varům. Díky těmto třem výhrám drží nyní hokejisté z města automobilů třízápasovou vítěznou sérii. Prodlouží ji i proti Litvínovu? Utkání můžete sledovat pohodlně z pohodlí vašeho domova, ale není nic jako atmosféra na stadionu! Přijďte a podpořte Bruslaře s Boleslavskou smečkou, která pořádá výjezd na páteční zápas. Zápas začíná v 17:30 na stadionu Zimním stadionu Ivana Hlinky v Litvínově.

Jan Růžička vychytal čisté konto, postaví se i proti Litvínovu?

Středeční utkání nepřineslo příliš branek, ale za to jsme byli svědky dominance brankářů na obou stranách. Nejprve se však musel činit hostující brankář Dominik Frodl, k jehož svatyni se proháčkoval po parádním průjezdu skrz střední pásmo Róbert Lantoši, jenž však branku o pár centimetrů minul. V další šanci se objevili už Energetici, když v početní výhodě dostal nabito Tomáš Rachůnek, ale Janu Růžičkovi se povedlo jeho pokus vytěsnit betonem. Karlovy Vary v posledních kolech ukázali, že jsou přesilové hry jejich silnou stránkou, na konci 15. minutě vypálil z vrcholku pravého kruhu Černoch, před brankou se pokoušel dorážet Dávid Gríger, ale ani jeho pokus o dorážku nevedl ke gólové radosti. Další možnost se Západočechům nastala po střele Plutnara a dorážce Beránka, ale v cestě stál opět bezchybný Růžička. Ve druhé části hry se objevila situace, kdy Dominik Frodl a Tomáš Havlín nesprávně odhadli situaci. Kotouč, který Ondřej Roman poslal před branku byl poté rychle zachycen Timem Söderlundem, který okamžitě předal puk Róbertu Lantošimu a ten poté bezpečně zakončil do poloodkryté branky. Ve druhé třetině mohl skóre navýšit Ondřej Roman, jehož pohotová rána bez přípravy orazítkovala spojnici branky Dominika Frodla. Branku hostů mohla ohrozit i o pár minut dvojice Filip Suchý a Tomáš Fořt, která se dostala ve vlastním oslabení do slibné šance. Ve třetí třetině se mohl navýšit skóre Bruslařů Tomáš Šmerha, ale jeho únik zastavil Dominik Frodl. Poslední velkou možnost na srovnání skóre mohl ujíždět karlovarský Ondřej Bláha do přečíslení, avšak v bruslařském souboji nevyzrál na Zach Osburna, který jej dojel a zabránil mu v přesnějším zakončení. I po oddechovém času minutu před koncem se nedopracovala Energie do žádné větší šance, a tak mladoboleslavští hokejisté brali tři body.

„Přišel jsem jako staronový, ale žádné výjimky na mě nebrali, musel jsem zápisné zaplatit jako ostatní. Už mi to Berny připomínal, zastavím se za ním. Něco mu přispěji, protože vychytaná nula je třešnička, kterou rád zaplatím."
Jan Růžička

Litvínov vedl, i přesto zápas dospěl až do samostatných nájezdů.

Ve středečním kole se Litvínovští postavili proti hradeckému Mountfieldu na jeho vlastním ledě. Již během první třetiny se dostala do vedení 1:0 po hezké akci litvínovská Verva, nahození Kristapse Zileho tečoval před Bartošákem Michal Gut. Na konci první třetiny hradečtí špatně vystřídali a tak se na začátku druhé třetiny naskytla Litvínovu možnost navýšit skóre. To se jim povedlo a po asistenci Davida Kaše a Liama Kirka skóroval Nicolas Hlava. A o 6 minut bylo pro domácí ještě hůř, Patrik Bartošák sice předvedl famózní zákrok proti Patriku Demelovi, ale v následujících chvílích odjel s bolestivou grimasou na střídačku a musel jej nahradit finský kolega Henri Kiviaho. Hradec jako by tento moment nastartoval, Marka Zachara dělily od branky milimetry, ale Tomkovi se podařilo před brankovou čárou puk odpálit. Povedlo se to až o několik minut později Oliveru Okuliarovi, jenž při přečíslení dva na jednoho volil střelu, kterou na litvínovského brankáře Tomka vyzrál. Obrat o pět minut později dovršil Radovan Pavlík, jež doklepl volně ležící puk po střele Tomáše Pavelky. Do slibných šancí se dostaly ve třetím dějství oba týmy, nejprve zvonila po střele hostujícího Pawla Zygmunta tyč a poté, co skvěle Matěj Tomek zabránil druhé gólové radosti Radovana Pavlíka, tak se šlo do prodloužení. V jeho závěru se dostal do samostatného úniku Patrik Demel, ale v závěrečné fázi byl faulován Ralfsem Freibergsem, bylo proto nařízeno trestné střílení. Do něho byl poslán Ondřej Kaše, avšak na Henriho Kiviaha jeho bekhend nevyzrál, na řadu přišly samostatné nájezdy. Hrádečtí v nich marně hledali recept na Matěje Tomka, a protože se podařilo Petru Koblasovi s Ondřejem Kašem skórovat, o vítězi bylo rozhodnuto, Litvínov bral bod navíc.

„Vždy po vyhraném utkání se musíme vrátit zpět do momentálního okamžiku, do dalšího pracovního dne. Chceme jít den po dni, nekoukat se nikam dál. Uvidíme, kam nás to dostane,"
Patrik Demel

foto: Stanislav Souček


Sestavy z posledního utkání

HC VERVA Litvínov: Tomek – Zile, Demel (C), Baránek, Jaks, Czuczman, Zeman, Šalda – Kudrna (A), Gut, Koblasa – Hlava, Kaše D., Kaše O. (A) – Válek, Kirk, Abdul – Zygmunt, Jurčík, Havelka

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta (A), Osburn, Jánošík (A), Štibingr, Čech, Pláněk, Bernad – Aaltonen, Järvinen, Skalický – Söderlund, Roman, Lantoši – Malát, Fořt, Šmerha – Dvořáček, Suchý, Stránský (C)

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav