BK MLADÁ BOLESLAV

Byly to šachy, říká Ondřej Roman. Měli jsme přidat druhý gól

6. 10. 2023
Autor: Šárka Kolková, foto: Lukáš Filipec
T ř i n e c – Kvůli nemoci Mattiho Järvinena se útočník Ondřej Roman přesunul v zápase v Třinci do první formace. Vítězný "manévr" to bohužel nebyl, Bruslaři se sice prosadili v početní výhodě, kdy přesně mířil Aaltonen, jinak se ale domů vrací s prázdnou.

Ondro, jak hodnotíte utkání v Třinci?

Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas. Celkově to bylo opatrnější z obou stran. Během první třetiny jsme měli hodně ztrát ve středním pásmu. Ve druhé třetině si myslím, že jsme to zlepšili. Je škoda, že jsme nepřidali druhý gól, protože jsme je pak docela dost přehrávali. Rozhodlo to, že jsme to nenavýšili.

V čem jste nejvíc chybovali?

Chyby vyplynuly z toho, že jsme chtěli hrát trochu útočněji. Oni to víceméně házeli o plexiskla ven. Když se to špatně odrazí, oni toho využijí, protože to mají dobře nacvičené.

Byl to letošní osmý zápas, z toho pátá porážka. V čem vidíte největší problém?

Umíme hrát. Umíme dávat góly. Možná inkasujeme víc, než bychom měli. Ale asi úplně není fér, abych něco takového říkal, když jsem ještě gólově nepřispěl. Doufám, že mi to tam co nejdřív spadne.

S Třincem se hrálo o to, kdo zastaví sérii neúspěchu. Bylo i to důvod pro fakt, že zápas byl nervóznější?

Byly to takové šachy z obou stran, asi ano.

A co vaše srážka s Vránou?

Já jsem ho vůbec neviděl. Hned jsem se mu omlouval, že to nebyl úmysl. Netuším, jak to vlastně vyplynulo. Takový hit jsem asi nikdy nedal. Známe se z Vítkovic, je to dobrý hráč. Určitě to nebylo z mého pohledu chtěné. Vypadalo, že je v pohodě, takže doufám, že to tak je.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav