BK MLADÁ BOLESLAV

Odchází Tim Söderlund. Pětadvacetiletý Švéd míří do Plzně

12. 10. 2023
Autor: Klub
M l. B o l. – Bruslařský klub hlásí první změnu v kádru v této extraligové sezoně, po vzájemné dohodě v Mladé Boleslavi končí švédský útočník Tim Söderlund. Zájem o jeho služby projevil celek HC Škoda Plzeň, což se rodák ze Skelleftee rozhodl vyslyšet a jeho další kroky tak vedou právě tam.

„Když Tim loni přišel, představoval pro nás velkou pomoc. Zdobila ho rychlost, dravost a v neposlední řadě produktivita. Letos to ani zdaleka takové nebylo,“ vysvětluje sportovní ředitel BK Mladá Boleslav Martin Ševc. „I přes opakované pohovory nebo třeba i postavení mimo sestavu jsme z něj nedokázali dostat to, co jsme potřebovali, což vedlo k jeho klesání sestavou a stupňující se oboustrannou nespokojenost,“ dodává Ševc.

Ve zlém se každopádně obě strany nerozchází. „Nakonec jsme se poměrně rychle dohodli, že se rozloučíme,“ říká sportovní šéf Středočechů. „O Tima projevila zájem Plzeň. Přejeme mu, ať se mu tam daří, stejně jako kdekoliv jinde, kam ještě jeho hokejové kroky povedou,“ uzavírá Martin Ševc.

×
Dnes v 12:30 | Z9
BK Mladá Boleslav
HC Tábor