BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaře čeká důležitý zápas. Přijíždí poslední Plzeň

14. 10. 2023
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. – V 11. kole Tipsport extraligy zavítá do Mladé Boleslavi plzeňská Škodovka. Bruslaři mají za sebou pět nepovedených zápasů a už potřebují bodovat. Propadli se totiž na dvanácté místo a spodek tabulky je momentálně značně vyrovnaný. O bod je poslední právě Plzeň. Jak dopadne utkání, v němž jsou oba celky v těžkém postavení, se ve ŠKOENERGO Areně dozvíme v neděli 15. října od 16:00.

Proti lídrovi se neuspělo

V minulém kole Bruslaři zavítali na led vedoucího mužstva Tipsport extraligy. S Pardubicemi se dlouho hrál vyrovnaný zápas, v němž kralovali gólmani. Skóre se poprvé změnilo až v 25. minutě, kdy těsně po skončení přesilovky střílel Robert Říčka. Bruslaři reagovali zvýšenou aktivitou směrem dopředu a odměněni byli ve 36. minutě, kdy srovnal v samostatném úniku Róbert Lantoši výstřelem mezi betony. Z vyrovnání se ale Boleslav radovala pouze krátce. Přišlo vyloučení a za chvíli Pardubice opět vedly, opět zásluhou Roberta Říčky. Svou třetí branku vedoucí celek extraligy vsítil při startu posledního dějství, který Bruslaři hrající opět v oslabení zaspali, a Lukáš Sedlák pečetil výhru Východočechů.

Jiří Kalous, hlavní trenér: "Dneska jsme to utkání ztratili ve hře speciálních týmů. Nepomohli jsme si přesilovkou a soupeři jsme dovolili dvakrát skóroval."

foto: HC Dynamo Pardubice

Plzni se vstup do ligy vůbec nevydařil

Náš nedělní soupeř dokázal v dosavadním průběhu sezóny uspět pouze dvakrát, jinak kráčí od porážky k porážce. Na Boleslav se však Indiáni bodově dotáhli minulý týden v neděli, kdy přetlačili fotbalovým výsledkem 1:0 Vítkovice. Potvrdit toto vítězství ale nedokázali v televizním utkání ve čtvrtek, kdy podlehli 1:2 Kometě Brno, která se ze špatného vstupu do sezóny již zmátořila. Do tohoto zápasu zasáhl již i ex-boleslavský Tim Söderlund, jenž asistoval u vyrovnávací branky v 15. minutě, kterou vstřelil Jakub Lev. Ze strany Západočechů to však bylo všechno. Ještě dříve otevřel skóre brněnský Martin Kohout a v celozápasové přetlačované byl úspěšnější hostující celek, když Tomáš Vincour v půlce proměnil přesilovku poté, kdy svou dvojnásobnou početní výhodu nevyužila Plzeň.

Petr Kořínek, hlavní trenér: "Celkově to bylo vyrovnané utkání. Mrzí nás, že jsme nevyužili přesilovou hru pět na tři, naopak sami jsme poté inkasovali rozhodující branku. Dneska zápasy rozhodují speciální týmy, to nám se nepovedlo.“

foto: HC Škoda Plzeň

Na západě Čech pochopitelně nemohou být s dosavadními výsledky spokojení. Jakub Lev, jediný střelec v posledním zápase, při hodnocení vyložil, v čem je problém: „Šesté utkání jsme prohráli o branku, což svědčí o jediné věci: nedáváme góly. Máme odehráno devět zápasů a my vstřelili pouhopouhých šestnáct gólů, což není průměr ani dvě trefy na zápas. Teď není zrovna u nás prostor na hezký hokej, musíme si pomoci všelijakými góly. Gólmani chytají skvěle, zde problém není, ten je vepředu v útoku."

Podobně by se tento výrok dal aplikovat i na Bruslaře, kteří v ofenzivní činnosti též dlouhodobě nezáří. Zvrátit tento nepříznivý stav může v neděli jen jeden. Který tým uspěje a nějak se odrazí výše, a který bude přikován ke dnu, se již brzy dozvíme.



Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: J. Růžička – Pyrochta (A), Štibingr, Jánošík (A), Osburn, Bernad, Pláněk, Čech – Aaltonen, Järvinen, Šmerha – Skalický, Suchý, Lantoši – Malát, Fořt, Stránský (C) – Závora, O. Roman, Dvořáček.

HC Škoda Plzeň: Pavlát – Kvasnička, Zámorský, Houdek, Dujsík, Malák, Piskáček (A) – Schleiss (C), Lev (A), Söderlund – Holešinský, Mertl, Matýs – Pour, Jansa, Rekonen – Hrabík, Straka, Indrák – Šiler.

×
Dnes v 18:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice