BK MLADÁ BOLESLAV

Z prvního gólu v sezoně nakonec radost nemá. Nevím, jak to komentovat, abych nebyl sprostej, říká Filip Suchý

15. 10. 2023
Autor: Klub
M l. B o l. – Když se už ve třetí minutě trefil proti svému bývalému týmu a odstartoval tak první ze tří po sobě jdoucích gólů Bruslařů, málokoho asi v tu chvíli napadlo, že premiérová branka Filipa Suchého v této extraligové sezoně nakonec bude to poslední, co bude pětadvacetiletý útočník Středočechů po zápase řešit. Mladoboleslavští hokejisté totiž ve třetí třetině zápas ztratili, plzeňská Škodovka zvládla svůj obrat na 4:3 dokonat tři minuty před koncem základní hrací doby. "Nemám slov," kroutil po zápase Suchý nevěřícně hlavou.

Filip Suchý přiznává, že proti Plzni byl motivován ještě o něco víc než jindy. Však také za žádný jiný český tým extraligu nehrál. "Nějaká hecovačka s kluky proběhla," dodává, té větě ale chybí jakákoliv radost či poťouchlost.

"Prohráli jsme si to sami," říká už k samotnému zápasu. "Vedli jsme o tři góly a ztratili jsme to. To se prostě nesmí stávat. Ale přiznávám, že takhle v emocích se to teď hodně těžko hodnotí. Vlastně nevím, co mám povídat, abych nebyl sprostej," dodává Suchý slabým hlasem.

A proč se to podle něj takhle zvrtlo? "Těžko říct. Říkali jsme si, že musíme ve třetí třetině hrát jednoduše. Že ty puky musíme prostě dostávat ven...," hledá marně slova a zároveň připouští, že radost a sebevědomí teď budou Bruslaři chvíli hledat těžko. "Každý si to musí v hlavě srovnat sám a začít pracovat na detailech, protože teprve pak se tvoří ten celek. V pátek nás čeká další zápas, do té doby to musíme stihnout."

×
Dnes v 18:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice