BK MLADÁ BOLESLAV

Joachim Rohdin o lize, souhře i Mladé Boleslavi: Je to pro mě dobrá příležitost

22. 10. 2023
Autor: Redakce, foto: Alena Zapletalová
P r a h a – Po výhře nad Olomoucí se Mladá Boleslav z nedělního střetnutí se Spartou vrací s prázdnou. Bruslaři sice dokázali po trefě nováčka Joachima Rohdina srovnat, nakonec ale v pražské O2 aréně padli 1:4. „Měli jsme hodně trestů, domácí díky tomu s velkým množstvím přesilovek získali spoustu šancí," míní ofenzivní posila Středočechů.

Bruslaři nevstoupili do utkání nejlépe. Spartě nabídli nakonec hned šest přesilových her. „Myslím si, že to byl hlavní faktor zápasu," poukazuje na častá vyloučení Joachim Rohdin.

Ten se hned při svém druhém utkání za Mladou Boleslav prosadil. „Dostal jsem skvělou přihrávku od Juhamattiho, nemám k tomu co dodat. Bylo hezké, že to tam padlo," popisuje jedinou gólovou situaci svého celku.

Na ledě působí s dalšími cizinci. Naskočil do první lajny po bok Juhamattiho Aaltonena a Mattiho Järvinena. „Jsou to dva zkušení kluci a jsou opravdu dobří, takže se snažím zapojit a tvrdě pracovat. Myslím si, že by to mohlo být dobré," říká na účet spoluhráčů Rohdin.

Spokojen je zatím i s českou soutěží. Liga se zdá být opravdu dobrá. Je zde vysoké tempo a hodně silných a šikovných kluků, baví to," usmívá se 32letý forvard.

A proč si vybral zrovna Mladou Boleslav? Zdá se, že je to pro mě dobrá příležitost. Chtěl jsem poznat něco nového a zahrát si v jiné lize, takže proto jsem sem přišel," líčí Rohdin, který celou svou kariéru působil v nejvyšších soutěžích ve Finsku a Švédsku.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav