BK MLADÁ BOLESLAV

Klíč ke zlepšení? Musíme hrát s pukem a získat herní převahu, praví Róbert Lantoši

20. 11. 2023
Autor: Tomáš Taybner, foto: Petr Tibitanzl
M l. B o l. – Bruslaři v Českých Budějovicích odehráli vyrovnaný zápas. Za nepříznivého stavu 1:2 se svěřenci trenéra Richarda Krále ve třetí třetině snažili vstřelit kýženou vyrovnávací trefu, jenže Motoru se podařilo odskočit do dvoubrankového vedení. Následné snížení z hole Tomáše Fořta sice ještě přineslo jiskru naděje, jenže ta se v body nakonec neproměnila. Těsnou porážku 2:3 hodnotil po utkání Róbert Lantoši, autor prvního gólu Středočechů. Slovenský útočník se rozhovořil nejen o samotném zápase, ale také o sebevědomí hráčů i novém prvku, kterým se Bruslaři chtějí řídit.

Róberte, nebyli jste daleko od toho, aby z toho kápl nějaký bod. Co se stalo?

Je to škoda. Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas, akorát ve druhé třetině měly Budějovice trochu navrch. Bohužel tam přišel gól z oslabení a potom ten třetí gól, který vůbec nemusel být. Jednoduše nás to mrzí, protože odehrajeme dobrý zápas a odcházíme z něj bez bodů.

Mrzí asi i ty neproměněné šance. Vy sám jste tam ještě za stavu 0:0 ujel sám na branku.

Ano, měl jsem tam únik. Na poslední chvílí se mi to nepodařilo zvednout tak, jak jsem chtěl. Ne všechny šance se dají proměnit, i když jsem to moc chtěl.

V předchozích zápasech jste si, z mého pohledu, třeba tolik nevěřili. Teď se to trochu lepší, máte ten pocit také?

Samozřejmě se o to snažíme. Když člověk prohraje hodně zápasů, tak toho sebevědomí v sobě nemá moc. Na tom se snažíme pracovat, abychom ho získali zpátky a nebáli se potom hrát s pukem. Když s ním nebudeme hrát a budeme to jen odpalovat, tak budeme zápasy nadále prohrávat.

Co pozitivního si z toho zápasu můžete vzít?

Myslím si, že něco ano. Trenér už na nás zanechal nějaký ten rukopis. Myslím, že hrajeme dobře u sebe na blízko a pomáháme si. V tom bychom měli pokračovat.

Je tam ještě něco, co se nový trenér snaží měnit nebo nastavit jinak?

Jak jsem říkal, snažíme se hrát při sobě. Chceme mít puk na blízku a pomáhat si tak, abychom se k němu rychle dostali. Myslím, že to ještě můžeme nadále zlepšovat. Musíme jít zápas od zápasu a bude se to, věřím, zlepšovat.

Jak jste na tom po psychické stránce, ovlivňuje vás to nějak?

Těžko říct. Já si myslím, že ta psychika hodně souvisí s tím sebevědomím. Když prohráváme, prostě jde u každého z nás dolů a potom si přestáváme věřit. Jsme v pozici, kdy musíme hrát s pukem, abychom dokázali získat herní převahu a začali vyhrávat.

V pátek přijede Třinec, co říct směrem k příštímu zápasu?

Hrajeme doma před vlastními fanoušky a rádi bychom předvedli stejný výkon jako v zápase s Litvínovem. Chceme, aby to bylo minimálně takové jako v Budějovicích, akorát aby z toho bylo vítězství a body.

Děkujeme za rozhovor.




×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav