BK MLADÁ BOLESLAV

Pocity z Boleslavi? První dojem super, hlásí Filip Pavlík. Cítí v týmu důvěru

26. 11. 2023
Autor: Redakce, foto: Jakub Knap
K l a d n o - V sobotu se připojil k týmu, v neděli už hrál. Nováček v boleslavském dresu obránce Filip Pavlík po trejdu s Martinem Pláňkem si připsal první start za Bruslaře. Naskočil už do nedělního utkání 22. kola proti Kladnu. Mladá Boleslav dvakrát v zápase dotahovala a nakonec po nájezdech dokonala obrat na 3:2 a veze si dva důležité body. Díky výhře navíc přeskočila Kladno v extraligové tabulce a už není poslední.

V pátek jste hrál ještě za Hradec Králové, v neděli už za Mladou Boleslav. Jaké jste z toho měl pocity?
Moc jsem se těšil. V sobotu jsem přijel ráno na trénink, odtrénoval jsem a v neděli už zápas. Seběhlo se to rychle. Je dobré, že jsem do toho skočil tak rychle. Myslím si, že mě kluci přijali skvěle.

Jak na vás tým zatím zapůsobil?
První dojem byl super. Více kluků už znám, mají super partu. Moc se mi to líbí. Myslím si, že má tým dobré jádro a není poznat, že se nachází ve spodní části tabulky. Kluci i všichni v organizaci jsou moc fajn.

Vnímáte, že se Bruslaři postupně zvedají?
To je to nejdůležitější. Krok po kroku se dostat na lepší místa a sbírat body. Staví se kostička ke kostičce, aby z toho něco vzniklo. Tým se zvedá, myslím, že jsme proti Kladnu podali dobrý výkon. Když se od něj odrazíme a budeme dělat maličkosti, nevidím důvod, proč bychom nemohli stoupat tabulkou nahoru.

Nastoupil jste po boku obránce Aleše Čecha. Jak jste zatím spokojen s nasazením?
Je to o sto procent úplně jiné. Cítím tady důvěru, že jsem dostal šanci. Jsem nasazován na situace, které po mně chtějí. S Čechínem se cítím dobře, v zápase mi pomohl. Užívám si to.

Dokonce jste jel nájezd. Přihlásil jste se o něj?
Ráno se mě trenér ptal, jestli jsem jezdil nájezdy. Já řekl, že jo, a že mi to docela šlo…. Teď jsem zjistil, že mám dřevěné ruce. (směje se) Zkusil jsem to, co jsem vždycky jezdil a z čeho mi to padalo. Gólman mi to ale chytil.

V 60. minutě se Kladnu podařilo překonat brankáře Růžičku, gól ale nebyl uznán. Byli jste nervózní?
Slyšel jsem pískot dřív, než byl puk v bráně. Byl jsem si celkem jistý, že to platit nebude. Pro Kladno to bylo smolné, ale myslím si, že to rozhodčí udělali správně.

V Hradci jste strávil sedm let. Co vás přimělo zkusit právě Mladou Boleslav?
Chtěl jsem udělat změnu a ozvala se Boleslav. Bylo to sice trochu hektické, sedm let je dlouhá doba, tak jsem si trochu zavzpomínal. Ale není čas přemýšlet nad tím, co bylo, je potřeba koukat dopředu.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav