BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři zahájí prosinec v Plzni. Na ledě jedenáctého týmu se představí v pátek

30. 11. 2023
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Prosinec je tu. Poslední měsíc kalendářního roku s sebou letos přinese rovnou devět ligových klání a tradičně už i jednu reprezentační přestávku. Bruslaři počnou svůj prosincový příděl utkání krájet již v pátek 1. prosince v Plzni, kam se vydají bojovat v rámci 24. kola Tipsport extraligy. Mladoboleslavští by na svého soupeře mohli vyrukovat i s novou posilou ze slovenských Košic, útočník Filip Krivošík se k týmu připojil v průběhu týdne. Jak se bude Středočechům v plzeňské LOGSPEED CZ Aréně dařit?

Úterní kolo: Neradoval se ani jeden tým. Bruslaři podlehli Pardubicím, Plzeň neuspěla v Brně

První dějství zápasu v Mladé Boleslavi přineslo velmi vyrovnanou podívanou, která skončila za nerozhodnutého stavu. Na startu druhé periody ale Dynamo přiložilo pod kotel a zvýšená aktivita vyústila ve vedoucí trefu Jana Košťálka. Bruslaři se postupně vyrovnali v pohybu a vybojovali si přesilovku - tu ve 33. minutě zužitkoval Juhamatti Aaltonen. Jenže také Pardubičtí dokázali obratem využít početní převahy a Robert Říčka jim vrátil zpět ztracené vedení. V posledním úseku utkání si hosté už jen zkušeně hlídali svůj těsný náskok, během samotného závěru utkání z rychlého kontru pojistil jejich vítězství Robert Kousal. Finální tečku při hře domácích bez brankáře dovezl až do odkryté klece Jan Mandát - 1:4.

Jan Růžička: "Výsledek je krutý a neodpovídá hře. Myslím si, že jsme ve druhé třetině byli ustrašení. Pardubice toho využily a daly dva góly. Ale zápas od zápasu jsou vidět pozitivnější momenty."

Plzenští se vypravili na led Komety, kde od 22. října žádný tým nedokázal zvítězit. Domácí tým si postupem času dokázal vybudovat dvoubrankový náskok, ještě v první třetině skóroval obránce Daniel Gazda a ve druhé pak Steve Moses. V čase 29:56 sice snížil Petr Zámorský, jenže Škoda na kontaktní trefu nenavázala a navíc před přestávkou inkasovala potřetí - podruhé z hole Daniela Gazdy. Stíhací jízda indiánů se vůbec neudála a to ani během pětiminutové přesilovky po nevybíravém zákroku Ščotky na obránce Jiříčka. V závěru tak mohl pečetit výhru domácích Martin Zaťovič. Také Škodovka i přes rozdílný průběh padla poměrem 1:4.

Tomáš Dujsík: "Já si myslím, že při hře pět na pět byl počet šancí vyrovnaný. Místy jsme i Kometu zatlačili, neřekl bych, že by hráli extrémně v klidu a přehrávali nás. Spíše jsme je nakopli přesilovkami."

foto: Vít Golda

Bruslaři závěr utkání vůbec nezvládli a Plzeň si odvezla všechny tři body

První vzájemný duel si obě mužstva střihla 15. října na ledě ŠKOENERGO Arény. Škodovka do Mladé Boleslavi zavítala v rámci 11. kola Tipsport extraligy. Bruslaři měli za sebou pět nepovedených zápasů a potřebovali bodovat, propadli se totiž na dvanácté místo. Plzeň zase přijížděla jako vůbec poslední tým tabulky. Domácí celek těžil z dobrých vstupů do prvních dvou třetin. Už po 135 sekundách otevřel skóre Filip Suchý, krátce po startu druhé části na 2:0 zvyšoval Jan Štibingr. Když potom ve 27. minutě přidal třetí úder Matti Järvinen, málokdo v ochozech mladoboleslavského zimního stadionu věřil tomu, že by se Škoda do zápasu mohla vrátit. Základ snového obratu položil ještě v průběhu druhé periody Tim Söderlund. Kontaktní trefu zaznamenal Aleksi Rekonen, který ve 48. minutě tečoval nahození Zámorského. Už za čtyři minuty navíc zablokovaný pokus Matýse uklidil do branky Adrián Holešinský - 3:3. Plzeňští navíc momentum využili i pro definitivní obrat, když nenápadné bekhendové nahození Petra Zámorského před Růžičkou poskočilo a kotouč se ocitl v síti - 3:4.

Filip Suchý po zápase s Plzní: "Nevím, jak to komentovat, abych nebyl sprostej."


Sestavy z posledního utkání:

HC Škoda Plzeň: HlavajLaakso, Zámorský, Piskáček (A), Jiříček, Dujsík, Kvasnička, MalákSchleiss (C), Mertl, HolešinskýSöderlund, Indrák, Lev (A) – Rekonen, Jansa, ŠilerPour, Straka, Matýs

BK Mladá Boleslav: RůžičkaPyrochta (A), Gewiese, Jánošík (C), Osburn, Čech, Pavlík, BernadSkalický, Fořt, LantošiSuchý, Järvinen, Aaltonen (A) – Závora, Malát, ŠmerhaDvořáček, Roman, Stránský


×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav