BK MLADÁ BOLESLAV

Na Štěpána za hokejem. Bruslaři ve ŠKOENERGO Aréně hostí Kometu

25. 12. 2023
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Druhý svátek vánoční již tradičně patří hokeji. Extraliga má stejně jako v posledních letech právě na úterý 26. prosince naplánované další zápasy základní části, konkrétně jich bude šest a do boje půjdou takřka všechny týmy. Bruslaře v rámci 30. kola čeká zápas proti Kometě, Brňané do ŠKOENERGO Arény přijíždějí v pozici 8. týmu tabulky. Přijďte naše hokejisty podpořit, pokud dosud nemáte vstupenky, pak si je můžete zakoupit zde.

28. kolo:

Bruslaři padli po vyrovnaném boji v Ostravě, o výsledku rozhodla třetí třetina

Na důležitý zápas čtrnáctého týmu s dvanáctým vyrazili Bruslaři v oslabení. Marodka a disciplinární trest pro Ondřeje Romana vytvořil mezeru v útočných řadách, kterou musel trenérský štáb doplnit takříkajíc z vlastních zdrojů. Omlazená mladoboleslavská sestava především v první polovině utkání nepostrádala rychlost ani nasazení, ke vstřelení branky se ale nikdo z hráčů v zeleném nedostal. To stejné platilo také pro domácí Rideru a vyrovnané bojovné utkání proto i do třetí části šlo za stavu 0:0. Bylo jasné, že rozhodne jedna chyba a tu udělali Bruslaři. Po vítkovickém úniku se pak ke střele z hranice pravého kruhu dostal Marek Kalus a Vítkovice vedly. V 52. minutě navíc Raskob po špatném rozebrání hráčů před Růžičkovou klecí našel volného Petra Fridricha a ten doklepl kotouč do sítě – 2:0.

- 4 -

tolik trestných minut padlo v zápase Vítkovice – Mladá Boleslav, oba týmy si zahrály jen jednu přesilovku

foto: Petr Kotala

Kometa v Karlových Varech ztratila vedení, nakonec z toho ale byla dělba bodů

Brňané na ledě svého tabulkového souseda vyrukovali na led s jedním překvapením, mezi tři tyče se poprvé ve své extraligové kariéře postavil junior Jan Kavan. Hráči v modrobílém svému brankáři zpočátku pomáhali a v 16. minutě se jim podařilo otevřít skóre - svou druhou trefu po příchodu z finské ligy zaznamenal perspektivní útočník Jakub Kos. Karlovarským se ale nakonec ještě do přestávky podařil obrat, hosté jim totiž v předvánočním čase darovali tři dárky v podobě přesilových her. O vyrovnání se při hře pěti proti třem zasloužil Ondřej Procházka, v již klasické přesilovce obrátil stav David Gríger. Stalo se tak přesně v čase 19:59, tedy sekundu před koncem první periody. Kometa svého soupeře v dalším průběhu utkání přestřílela, na gól se ale nadřela. Na 2:2 srovnával až ve 45. minutě Jakub Flek. Za tohoto stavu se v KV Aréně prodlužovalo, druhý bod pro sebe před vlastními fanoušky uzmula Energie. V čase 63:56 o tom rozhodl Vít Jiskra, jenž v utkání měl prsty ve všech gólech svého týmu.

- 39 -

tolik střel vyslala Kometa na branku Dominika Frodla, na víc než bod to ale nestačilo

foto: Kateřina Pelikánová

Můj dům, můj hrad. To jsou vzájemné souboje v kostce

Rozpoložení obou týmů v prvním vzájemném utkání bylo oproti tomu dnešnímu prakticky obrácené, Kometa ve 4. kole přijela do ŠKOENERGO Arény v pozici posledního týmu tabulky. Brňané byli navíc bez bodu a krátce po konci tehdejšího hlavního trenéra Patrika Martince. Vyrovnaný stav 1:1 se zlomil na stranu Bruslařů ve druhé části, ve které zvyšovali Tomáš Fořt a Tim Söderlund. Ve třetím dějství přidal čtvrtou trefu Lantoši, na 5:1 upravoval Tomáš Fořt. Kometa v samotném závěru ještě zdramatizovala zápas dvěma góly, ale poslední slovo znovu měli domácí hráči. Úvodní klání sezony tak ovládli Mladoboleslavští poměrem 6:3

Dvougólový Tomáš Fořt: "Gólů moc nedávám, jsem tedy rád za každou branku. Tentokrát dokonce dvě, takže jsem šťastný a spokojený"

V 17. kole se hrálo na ledě Komety. Také před tímto zápasem byla k vidění změna na jedné ze střídaček, do Brna už v roli trenéra Bruslařů nevyrazil Jiří Kalous. To je však jediná podobnost z prvním utkáním, druhé klání navíc bylo o poznání střídmější na góly. Vedení se ve Winning Group Aréně ujali Středočeši. Stalo se tak v 16. minutě krátce po první přesilové hře. Puk po přistrčení Novotného nabral u své klece obránce Zach Osburn, projel s ním do útočné třetiny a z pravé strany se postaral o úvodní trefu utkání. Kometě se však podařilo mezi 33. a 36. minutou obrátit stav ve svůj prospěch, góly vstřelili Lukáš Cingel' a Petr Holík. Hubený náskok si pak domácí Kometa strážila až do konce zápasu a ačkoliv měli Bruslaři několik dobrých šancí, na osudu utkání už nic nezměnili. Brno tak svému soupeři vrátilo porážku a uspělo poměrem 2:1.

Střelec vyrovnávací trefy Lukáš Cingel: "Věděli jsme, že to nebude jednoduché. Hráli jsme obětavě a Dominik Furch nás podržel"

Bude vítězem znovu domácí tým nebo se nastolené pořádky ve svátek svatého Štěpána změní?


Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta (A), Pavlík, Gewiese, Osburn, Jánošík (C), Bernad, Štibingr – Skalický, Hradec, Lantoši (A) – Gardoň, Järvinen, Krivošík – Rohdin, Závora, Malínek – Dvořáček, Zvagulis, Půček.

HC Kometa Brno: Kavan – Ďaloga, Gazda, Kučeřík (A), Holland, Kaňák, Lintuniemi – Pospíšil, Cingel, Moses – Zaťovič (C), Kollár, Flek – Vincour, Marcinko (A), Kos – Okál, Zbořil, Kohout – Kratochvíl


×
Dnes v 18:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice