BK MLADÁ BOLESLAV

Jan Růžička po výhře: Osobní statistiky jsou bonus, musíme bodovat jako tým

26. 12. 2023
Autor: Redakce
M l. B o l. – Po měsíci se Bruslaři dočkali. Proti Kometě se jim zadařilo, svého soupeře ve 30. kole Tipsport extraligy totiž porazili 3:1. Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen brankář Jan Růžička, který zaznamenal úspěšnost přes 96 %. „V téhle situaci nehledím na osobní statistiky, chci se pohybovat týmově někde jinde. Musíme koukat na to, kolik bodů má kabina, tentokrát se povedlo získat maximum a z toho jsem nadšený," míní gólman Mladé Boleslavi po zisku tří bodů.

Středočechům se po měsíci zadařilo. Vítězství naposledy slavili 26. listopadu proti Kladnu, kdy zvítězili 3:2 po nájezdech. „Jsme rádi, že jsem zase po dlouhé době poznali chuť vítězství. Nesmíme usnout na vavřínech, musíme na něj navázat v dalších zápasech a udělat sérii," hlásí Jan Růžička.

Bruslařský klub v duelu inkasoval jako první, ale dokázal se z nepříznivého stavu oklepat. „Myslím si, že jsme se zvedli. V přechozích zápasech se nám stávalo, že se po první obdržené brance rozbila hra. Tentokrát se tak nestalo, vyrovnali jsme a dotáhli třetinu do remízy," poukazuje mladoboleslavský gólman, kterému se v utkání dařilo po osobní stránce.

Hrálo se mi super. Osobní statistiky jsou ale jen bonus. Musíme koukat na to, kolik bodů má kabina, což se povedlo získat maximum, z toho jsem nadšený," říká skromně.

Podle něj je potřeba si do čtvrtečního zápasu proti Karlovým Varům přenést hlavně bojovnost a trpělivost. „Ta nás zdobila celých šedesát minut. Musíme budovat zápas minutu po minutě a být trpěliví," hlásí.

×
Dnes v 18:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice