BK MLADÁ BOLESLAV

Trochu nám povolily ruce a něco nám tam napadalo, těší čtvrteční výkon Filipa Pyrochtu

28. 12. 2023
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Boleslavským hokejistům vyšly vánoční zápasy na jedničku. Po triumfu nad Kometou smetli Bruslaři ve čtvrtek Karlovy Vary 4:1. Velký podíl na tom měl také obránce Filip Pyrochta, který strávil na ledě nejvíce času ze všech hráčů – 22 minut a 43 sekund a na soupeřova brankáře vyslal nejvíce střel, a to 7. Po utkání jej těšil nejen bodový zisk, ale také výkon a věří, že se na čtvrteční utkání podaří navázat nejen v Litvínově, ale také v novém roce.

Bruslařům se dařilo hned od první třetiny, kterou ovládli poměrem 3:0. Na ledě to vůbec nevypadalo jako souboj posledního s osmým. "My jsme si přes Vánoce v první řadě odpočali trochu od hokeje, i když to zní trochu divně, ale byly tam tři nebo dva a půl dne na odpočinek. Vrátili jsme se všichni natěšení a šlo to vidět i na ledě. Trochu nám povolily ruce, něco nám tam napadalo a musím ještě vynést výkon Honzi Růžičky, protože ten nás držel a v první třetině chytil tři gólovky," hodnotil utkání Filip Pyrochta.

Kromě první třetiny se Středočechům vydařila i ta třetí. Energetiky nepustili do velkých šancí a navíc zpečetili vítězství na 4:1. "My jsme v předchozích zápasech byli schopni dostat gól a následně nás to velmi položilo. K tomu jsme si něco řekli, že už to takhle dál nejde a vedli jsme 3:0 a dostali na 3:1, což se může stát. Chyby se v hokeji stávají a góly padají. Tentokrát jsme se z toho nepoložili jako předtím a to byl taky jeden z klíčů k zápasu," těšilo po zápase Pyrochtu.

Kompletní videorozhovor s Filipem Pyrochtou můžete zhlédnout zde:


×
Dnes v 18:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice