BK MLADÁ BOLESLAV

Zakončí Bruslaři kalendářní rok úspěšně? K poslednímu klání roku 2023 nastoupí v Litvínově

29. 12. 2023
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Bruslaři mají za sebou úspěšně zvládnutý domácí dvojzápas s Kometou a Energií. Naši hokejisti nyní hledí k poslednímu utkání kalendářního roku 2023, v rámci programu 32. kola Tipsport extraligy se totiž vypraví do Litvínova. Derniéra letošního roku na ledě 4. týmu extraligové tabulky startuje v sobotu 30. prosince od 17:30 a její přímý přenos můžete sledovat na obrazovkách kanálu ČT Sport. Jak se bude Bruslařům dařit? Zakončí rok 2023 úspěšně?

31. kolo

Úspěšně zvládnutá první třetina rozhodla o triumfu Bruslařů, oslabená Energie už zápas nijak nezdramatizovala

Mladoboleslavský tým se po úspěšně zvládnutém duelu s Kometou pokoušel navázat a vybojovat druhé vítězství v řadě, což se Bruslařům v letošní sezoně dosud podařilo jen jednou. Zelenobílí za tímto cílem vykročili už v průběhu první části. V 11. minutě se po krátkém tlaku v útočné třetině prosadil Petr Gewiese, za tři minuty poté využil přesilovku tečující Tomáš Fořt a povedený úsek zápasu dokonal v úvodu 19. minuty David Bernad. Z útočného náporu Energie v prostředním dějství vzešlo jen snížení z hole Víta Jiskry, jenž si společně se svými parťáky na hranici brankoviště počínal velmi důrazně – 3:1. Ve třetí části ale Bruslaři další korekce stavů nepřipustili a vedení úspěšně kontrolovali. V 54. minutě navíc sami navýšili skóre poté, co Tomáš Fořt druhou ze tří nabídnutých přesilovek – 4:1.

- 16:1 -

takový byl poměr střel ve třetí třetině, Bruslaři svému soupeři vůbec nedovolili, aby utkání jakýmkoliv způsobem zdramatizoval

Královéhradeckým hráčům zápas ve vánočních dresech zhořkl, také Litvínov vykročil za výhrou už v prvním dějství

Také v královéhradecké ČPP Aréně čekal diváky třígólový příděl v první třetině, puky ale naneštěstí pro domácí příznivce létaly jen do sítě Mountfieldu. Ten první v ní skončil v úvodu 6. minuty, kdy Lukáš Válek ukořistil nepřesnou přihrávku Pavelky a přečíslení dvou proti jednomu zakončil ranou mezi Lukášovy betony. V 16. minutě pak při přečíslení Abdul připravil snadnou pozici pro Liama Kirka, už za necelé dvě minuty navíc úspěšně dorážel Petr Koblasa – 3:0 pro Litvínov. O přestávce se poté udála změna v domácím brankovišti, litvínovský nástup odskákal brankář Lukáš a na jeho místo se postavil Fin Laurikainen. Naději pro Hradec vykřesal ve 28. minutě přesně tečující Giorgio Estephan, jenže to bylo od Východočechů všechno. Také Verva si své vedení pohlídala a ve třetí části ještě dokázala stvrdit dvěma góly – druhou trefu zaznamenal ve 47. minutě Liam Kirk a finální podobu skóre určil v přesilovce David Kaše. Verva tak v Hradci vyhrála poměrem 5:1 a zapsala další tři body.

- 27 -

tolik střel musel během zápasu řešit litvínovský brankář Tomek, za svá záda pustil jedinou

foto: Stanislav Souček

Zápasy Bruslařů s Vervou? Minimálně pět gólů a výhoda domácího prostředí

První vzájemné setkání v rámci Tipsport extraligy letos hostil Zimní stadion Ivana Hlinky. Litvínov v té době sbíral výhry jako na běžícím páse a za tou další vykročil také v utkání s Bruslaři. Během první periody se prosadili David Kaše a Jindřich Abdul a Verva byla na koni. Druhý blok ale patřil hostům ze středu Čech, kteří dokázali srovnat po trefách Róberta Lantošiho a Sebastiána Maláta. Třetí třetina se proto rozběhla za stavu 2:2. Rozhodující gól zařídil v čase 47:35 Andrej Kudrna, domácí ochozy si poté zakřičely ještě dvakrát. V obou případech to bylo poté, co kotouč skončil v odkryté kleci Bruslařů. Domácí Verva díky skvěle zvládnuté třetí třetině zvítězila poměrem 5:2.

Karel Mlejnek, hlavní trenér Litvínova: "Souhlasím, že dnes se měly body dělit, ale takový zkrátka hokej někdy je."

Odveta byla na programu ve svátek 17. listopadu. Bruslaři do zápasu nastoupili v charitativních dresech a jejich dobročinné poslání jakoby dopomohlo ke skvělému a organizovanému výkonu. Po bezbrankové první třetině totiž domácí Boleslav ve druhé periodě učinila velký krok k vítězství. Ve 28. minutě svou první trefou v extralize otevřel skóre Jan Závora, po vhazování navíc domácí hráči rozjeli další akci, kterou po 13 sekundách úspěšně zakončil Róbert Lantoši. Chybu v litvínovské rozehrávce pak ve 33. minutě potrestal Tomáš Fořt – 3:0. Tříbrankový náskok už Bruslaři nepustili, před kamerami O2 Sport a vyprodaným hledištěm si tak dokráčeli pro tři body. Ve třetím dějství ještě navyšoval Matti Järvinen, pátou v 52. minutě odbil Sebastián Malát. Tři body proto po výsledku 5:0 zamířily na konto Bruslařů.

Václav Pletka po vítězství: "Snažili jsme se hrát zodpovědně do obrany, navíc jsme přidali gól z přesilovky, pak ještě přidali pátý a zbytek utkání si pohlídali."

Kdo uspěje ve třetím vzájemném zápase? Bude to znovu domácí tým a tedy Litvínov nebo hostující Bruslaři, kteří v posledních dvou zápasech nezaváhali?

Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta (A), Pavlík, Gewiese, Osburn, Jánošík (C), Bernad, Štibingr – Krivošík, Järvinen, Lantoši (A) – Hradec, Fořt, Skalický – Rohdin, Roman, Malínek – Dvořáček, Závora, Půček

HC VERVA Litvínov: Tomek – Baránek, Zeman, Zile, Jaks, Czuczman, Demel (A), Šalda – Kudrna, Jícha, Koblasa – Hlava, Kaše D. (A), Kaše O. (C) – Válek, Kirk, Abdul – Urban, Jurčík, Havelka

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav