BK MLADÁ BOLESLAV

Naplno mohly bodovat oba týmy, říká o vyrovnaném duelu David Bernad

3. 1. 2024
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Mladá Boleslav si v předehrávce 47. kola zajistila bod proti favoritovi z Třince. Vyrovnání trefil deset vteřin před koncem Fořt. Duel pro klubový web hodnotil obránce David Bernad, který jel jeden z nájezdů střelecké loterie.

Třinečtí šli v 1. třetině do vedení zásluhou přesné trefy Kurovského, Boleslav kontrovala vyrovnávací trefou Pavlíka o 21 vteřin později. „Zápas byl vyrovnaný, bodovat naplno jsme mohli jak my, tak oni. Prodloužení bylo asi spravedlivé,“ říká na konto vyrovnaného duelu obránce David Bernad.

Třinečtí totiž ve druhé třetině přesilovkovou trefou opět odskočili a když už se zdálo, že si ze středočeského města odvezou plný bodový zisk, deset vteřin před koncem trefil domácím bod Tomáš Fořt.

„Jsem rád, že to tam kluci domlátili a že jsme si tím taky trochu zvedli sebevědomí. Sbíráme bodík po bodíku, jdeme krok za krokem. Jsme tady všichni přesvědčení a nastavení v hlavách, že jdeme pod sebe dostat Kladno a náš cíl je třináctý flek a výš. Nic jiného neexistuje,“ komentoval rozhodně po zápase devětadvacetiletý obránce a současně služebně nejstarší hráč Bruslařů.

Utkání nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy, a právě v nich se stala poměrně kuriózní situace. Při čtvrté sérii jel mladoboleslavský Bernad svůj nájezd a Mazanec ho podrazil. Rozhodčí nařídili opakování trestného střílení.

„Na Mazyho (Marek Mazanec, pozn. red.) jezdím hrozně nerad. Známe se dlouho, jel jsem na něj nesčetněkrát,“ souká ze sebe mladoboleslavský obránce. „Při druhém nájezdu jsem mu udělal to samé. Při podávání rukou mi vynadal,“ smál se po zápase Bernad.

Kompletní videorozhovor s Davidem Bernadem můžete zhlédnout zde:


×
Dnes v 18:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice