BK MLADÁ BOLESLAV

Do Třince s cílem navázat na nedělní premiérový zisk bodu

22. 9. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Premiérový extraligový bod mají, teď budou chtít urvat i první výhru v nejvyšší soutěži. Hokejisté Mladé Boleslavi v neděli protrhli sérii pěti proher alespoň vybojovaným prodloužením v domácím duelu s Litvínovem a v Třinci se budou ucházet o body další. Duel na půdě vzdáleného soupeře startuje v úterý v 17 hodin, jeho průběh sledujte v on-line reportáži.

V třinecké kabině se v letním období mezi sezonami prohnal vítr, přičemž převládaly především odchody. V obranných řadách týmu Antonína Stavjani už nepůsobí Tomáš Pácal či Vlastimil Kroupa a útok se musí obejít například bez Lubomíra Korhoně, Juraje Štefanky, Zdeňka Skořepy nebo Petera Barinky, který odešel z Třince právě do Mladé Boleslavi. Moravané našli náhradu v obráncích Martinu Lojkovi a Miroslavu Gureňovi a útočnících Jozefu Balejovi, Vojtěchu Polákovi a Miroslavu Kováčikovi.

Třinečtí si úvod sezony určitě představovali jinak. V šesti utkáních si totiž připsali jen čtyři body. Mezi prohry se Znojmem, Libercem, Spartou a Pardubicemi se alespoň vklínila vysoká výhra 7:3 nad Litvínovem a porážka v prodloužení na Kladně.

Aktuální forma nejbližšího soupeře Mladé Boleslavi hovoří jasně: tři zápasy – žádný bod. Nutno však připomenout, že šlo o prohry těsné. Liberci podlehli Oceláři o gól, Spartě o dva a v nedělním duelu v Pardubicích znovu o jeden. Kdyby série pokračovala a Třinečtí tentokrát opět prohráli, v Mladé Boleslavi by se nikdo nezlobil.

Čtyři získané body řadí Třinec v tabulce jen o příčku před mladoboleslavského nováčka. Boleslavští jsou poslední s jedním bodem, Oceláři mají sice čtyři, ale to stačí pouze na pozici třináctou.

Svěřenci Antonína Stavjani mají problémy především s obrannou hrou. V dosavadních zápasech inkasovali 23 gólů a vícekrát museli lovit puk ze své brány už jen budějovičtí gólmani (25 obdržených branek).

Do posledního zápasu v Pardubicích nastoupil Třinec v sestavě: Čechmánek - Andersons, Sekeráš, Lojek, Malec, Gureň, Výtisk, Rangl, Kania - Tomík, D. Moravec, Pavelek - D. Květoň, Peterek, Martynek - Balej, Polanský, Kováčik - Hampl, Vrba, Hašek.

Do posledního zápasu proti Litvínovu nastoupila Mladá Boleslav v sestavě: Chábera - Kočí, Marušák, Holub, Jindra, Brňák, Schnabel, Posmyk - Štrba, Král, Handlovský - Sýkora, Benda, Tomas - Kubeš, Eiselt, Boháč - Barinka, Čech, Pšurný.