BK MLADÁ BOLESLAV

Zvládnou Bruslaři obrat favorita? Do Mladé Boleslavi přijede Sparta

22. 1. 2024
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Po denní odmlce se Tipsport extraliga opět vrací se svým 39. kolem. Mladoboleslavští hokejisté v tomto týdnu odehrají hned dva domácí zápasy, jejich prvním soupeřem bude v úterý 23. ledna Sparta. Proti Pražanům letos Bruslaři ještě neuspěli, podaří se jim to na třetí pokus? Poslední klání třetí čtvrtiny základní části ve ŠKOENERGO Aréně začíná v 17:30, vstupenky jsou k dispozici zde.

Pražanům nedělní utkání nevyšlo, Energie si z hlavního města odvezla všechny tři body

Sparta v neděli na vlastním ledě znovu na dálku bojovala s Pardubicemi o první místo tabulky, v cestě jim ale stála karlovarská Energie. Západočeši měli na poslední zápas v O2 Aréně dobré vzpomínky, protože tu v říjnu vyhráli poměrem 5:2 a k vítězství jim tehdy stačilo jen čtrnáct střel. I tentokrát se hosté v největší multifunkční aréně u nás ujali vedení, když už v čase 3:02 skóroval David Kofroň. Sparta se sebrala a za čtyři minuty srovnala zásluhou Jakuba Krejčíka, jenže ve druhé části Energii vrátil vedení kapitán Jiří Černoch. Do třetího dějství se tak šlo za stavu 1:2 a Pražané tak jistě doufali alespoň ve vyrovnání a bod, jenže na Frodlovu klec vyslali jen devět střel a karlovarská jednička si s nimi dokázala poradit. Západočeši naopak vystřelili dvakrát a oba jejich pokusy gólem skončily. Ve 48. minutě se ujala pěkná akce Daniela Kružíka a Ondřej Procházka pak v poslední minutě pečetil vítězství hostů gólem do prázdné branky - 1:4.

Pražané díky nedělní porážce čekali na výsledek zápasu Pardubice - Třinec, který jim nakonec radost neudělal. Pardubice se po výhře nad Oceláři vrátily zpět na první místo, které si od nich Sparta vypůjčila v době jejich výjezdu na Spengler Cup. Karlovarští naopak slavili druhé tříbodové vítězství v roce 2024, naposledy na plno bodovali 3. ledna v Litvínově.

- 20 -

tolik střel měly v zápase Karlovy Vary, stejně jako v prvním vzájemném zápase na ledě 02 Arény byla Energie mimořádně efektivní

foto: Jan Beneš

Oba letošní duely pro Spartu, v Mladé Boleslavi z toho ale byla tahanice

Bruslaři se k prvnímu vzájemnému střetnutí do O2 Arény vypravili v neděli 22. října. Sparta se v zápase dostala do vedení při přesilovce v 10. minutě, Mladoboleslavští ale po návratu ze šaten vyrovnali: poprvé v zelenobílém dresu slavil Rohdin. Po šesti minutách ale vrátil domácím vedení Buchtele a jeho gól se nakonec ukázal jako vítězný. V úvodu třetí periody totiž dodal Pražanům klid Moravčík, závěrečná pojistka Kousala do prázdnou branky pak už jen dokreslila závěrečné skóre - 4:1.

Autor třetí branky Moravčík: "Nebylo to jednoduché utkání. Chtěli hrát jednoduše, ale to my také. Tentokrát rozhodl náš větší tlak do branky a lepší pohyb v útočném pásmu."

Prosincová odveta v Mladé Boleslavi byla na gólové momenty plodnější. Spartě ve ŠKOENERGO Aréně vyšla první třetina, na 1:2 z pohledu Bruslařů po přestávce snižoval Dvořáček. Před přestávkou a krátce po ní ale přišly další dva údery za stavu 1:4 se zdálo být víceméně hotovo. Středočeši si ale jako obvykle ještě pomohli přesilovkami a v čase 52:31 byli po trefách Lantošiho s Krivošíkem, který se tehdy prosadil poprvé po přesunu z Košic, zpět na dosah. Na vytoužené vyrovnání už nedosáhli, Pražané ještě naopak dvěma góly definitivně strhli výsledek na svou stranu - 3:6.

Filip Krivošík po své první brance v extralize: "Každý gól potěší. Trochu se mi ulevilo, že jsem stále v módu, ve kterém jsem přišel. Když jsme snížili na 3:4, věřil jsem, že máme zápas v našich rukou a že ho dokážeme otočit."

Třetí utkání znovu hostí ŠKOENERGO Aréna, jak dopadne úterní zápas?


Sestavy z posledního utkání

BK Mladá Boleslav: Růžička (27. Novotný) – Pyrochta (A), Bernad, Čech, Pavlík, Gewiese, Lintuniemi, Jánošík (C) – Skalický (A), Fořt, Rohlík – Malát, Roman, Krivošík – Dvořáček, Hradec, Rohdin – Malínek, Pitule, Závora

HC Sparta Praha: Kořenář – Krejčík, Němeček, Tomek, Irving, Pavlák, Moravčík – Kousal, Sobotka, Řepík (C) – Najman, Horák, Chlapík (A) – Buchtele, Konečný, Forman (A) – Mužík, Žmola, Hauser



×
Dnes v 18:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice