BK MLADÁ BOLESLAV

Páteční extraligové menu nabídne souboj Bruslařů s Hradcem Králové

1. 2. 2024
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Poslední víkend před třetí reprezentační přestávkou je tu. Bruslaře v rámci 42. kola Tipsport extraligy čeká čtvrtý sezonní souboj s královéhradeckým Mountfieldem a v neděli cesta do Brna. Ale zpět k pátku. Mladoboleslavští letos s Hradcem nemají úplně špatnou bilanci, prohráli s nimi vlastně jen ve ŠKOENERGO Aréně. V pátek budou mít šanci na to, aby jim porážku z domácího prostředí oplatili. Podaří se jim to? Zápas začíná v 17:30 a vy jej můžete navštívit. Pokud ještě nemáte vstupenky, napravit to můžete po kliknutí sem.

41. kolo

Čekání na gól ve Vítkovicích utnul Sebastián Malát v čase 61:08, dva body tak putovaly do Boleslavi

Pět tisícovek diváků se v pátek sešlo ve vítkovické Ostravar Aréně, aby sledovalo souboj dvanáctého týmu s třináctým. Domácí Ridera byla v letošní sezoně proti Bruslařům velmi úspěšná, nedarovala jim ani bod a to stejné chtěla učinit také v neděli. Slezané měli lehce navrch snad jen v první periodě, protože Středočeši se po dlouhé cestě autobusem zahřívali pomaleji. Ve druhé části už to bylo vyrovnané, domácí si mimo jiné vyzkoušeli i jedinou početní převahu v utkání, kterou ale nevyužili. A tak přišla třetí třetina, v níž byli Bruslaři lepším týmem. Pyrochta měl na holi rozhodnutí, k němu ale nakonec došlo až v nastaveném čase. Druhý bod Středočechům vystřelil Sebastián Malát, který po pravé straně prošel do útočné třetiny a z hranice kruhu zamířil přesně na zadní šibenici.

- 23 -

Tolik úspěšných zákroků vytáhl Jan Růžička, za svá záda nepustil ani jednu střelu a připsal si svou devátou nulu v extraligové kariéře.

foto: Petr Kotala

Hradec v Liberci po sedmé v řadě prodlužoval, první vítězství pro Mountfield vychytal Laurikainen

Královéhradecké hráče po startu utkání velmi rychle zasáhl silný severní vítr. Liberecké tornádo během prvních osmi minut přineslo hned tři branky a málokdo by asi čekal, že se Mountfieldu stejně jako v posledních zápasech povede dojít až do nastaveného času. Po trefách Hawryluka z 1. minuty a Vlacha s Faško-Rudášem z 8. minuty prohrával Mountfield už 0:3, ale do přestávky dokázal díky Blainovi nepříznivý stav ztenčit. Ve druhé části pak snížil Eberle a ve 35. minutě Východočeši dosáhli také na vyrovnání, když se prosadil Zachar. A tak utkání dospělo do prodloužení. Pro Hradec Králové to nebylo nic neobvyklého, protože Mountfield čelil prodloužení již šestkrát v řadě. Tentokrát se ale rozhodovalo až samostatných nájezdech. Klíma sice ve 4. sérii srovnal na 1:1, hned po něm se ale rozjel královéhradecký obránce Tomáš Pavelka a jeho úspěch z páté série znamenal bonusový bod pro Mountfield. Radovat se mohl rovněž gólman Laurikainen, jenž při svém osmém startu konečně slavil výhru.

- 9 -

Tolik z posledních deseti zápasů Mountfieldu muselo rozhodovat prodloužení či samostatné nájezdy, Hradec přitom vyhrál jen třikrát.

foto: Marek Sekáč

V Hradci rozhodoval nastavený čas, v Mladé Boleslavi to naopak byla jednoznačná záležitost

První sezonní setkání Hradce Králové s Mladou Boleslaví se datuje zpět do září loňského roku, v ČPP Aréně se hrálo v rámci 3. kola. Do vedení šli ve 31. minutě Bruslaři, když přesilovku využil Matti Järvinen. Při stejné herní situaci vyrovnával ve 38. minutě Oliver Okuliar a za stavu 1:1 se nakonec došlo až do nájezdů. V nich uspělo hned pět hráčů, z toho tři na sobě měli zelenobílý dres. Autorem toho vítězného byl David Bernad - 1:2 po s.n.

Odveta ve ŠKOENERGO Aréně byla o poznání jednostrannější. Ačkoliv to bylo vyrovnané, góly dával jen Hradec Králové. V první části po šťastném odrazu Matěj Chalupa, ve druhé třetině se přesně mířenou ranou prosadil Evan Jasper a do třetice v závěrečném dějství pečetil vítězství Mountfieldu Jordann Perret. Francouzský útočník trefil prázdnou klec a uzavřel tím stav na 0:3.

Naposledy se oba týmy střetly 17. ledna. V dohrávce 29. kola vedli Bruslaři ve 38. minutě už 2:0 poté, co skórovali Pavol Skalický a Ondřej Roman. Královéhradečtí ale ve třetí části přidali, trefil se Jérémie Blain a při powerplay ještě Giorgio Estephan. Právě gól Kanaďana poslal zápas do prodloužení. V 65. minutě utkání si však vzal slovo Róbert Lantoši a svůj průnik zakončil gólově, druhý bod si tak připsali Bruslaři - 2:3 po prodl.

Oplatí Bruslaři královéhradeckým hráčům porážku z domácího prostředí? Čtvrtý lví souboj je programu v pátek od 17:30.

¨


Sestavy z posledního utkání:

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta (A), Bernad, Čech, Pavlík, Gewiese, Lintuniemi, Jánošík (C) – Skalický, Roman, Lantoši (A) – Dvořáček, Järvinen, Rohdin – Krivošík, Malát, Závora – Šmerha, Pitule, Stránský

Mountfield HK: Laurikainen – Kalina, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Jank, Freibergs – Perret, Tamáši, Okuliar – Pavlík, Miškář, Jergl (A) – Šťastný, Estephan, Eberle (C) – Zachar, Lalancette, Jasper – Chalupa


×
Dnes v 18:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice