BK MLADÁ BOLESLAV

Prohra s Litvínovem? Snížení přišlo pozdě, koncovka a fauly rozhodly, mrzí Filipa Pyrochtu

16. 2. 2024
Autor: Redakce
M l. B o l. - Tentokrát to na domácím ledě proti Litvínovu nevyšlo. Mladá Boleslav se po reprezentační přestávce poprvé představila před svými fanoušky. V rámci 45. extraligového kola vyzvala Vervu, které i přes dramatický konec podlehla 2:3. „Měli jsme šance, ale nedali jsme gól. Mohlo to být jinak, kdybychom se dotáhli dříve," míní Filip Pyrochta, který se postaral o první branku Středočechů a na druhé se podílel asistencí.

Mladá Boleslav ještě nemá vyhráno. Ve 45. kole těsně prohrála na domácím hřišti s Litvínovem 2:3, navíc čtrnácté Kladno dokázalo v Brně dokonat v prodloužení obrat a dotáhlo se na deset bodů.

V utkání přitom měl domácí tým proti Severočechům více střeleckých pokusů. „Na naší straně bylo hodně faulů, to rozhodlo. Navíc jsme jim nabídli přesilovku 5 na 3 a z ní jsme inkasovali. Když faulujeme, moc nadějí nám to pak do zápasů nedává, protože spoustu hráčů to unaví, nechávají na hřišti vše,” říká po porážce obránce Filip Pyrochta.

Klíčová byla i koncovka. Měli jsme šance, ale nedali jsme gól. Mohlo to být jinak, kdybychom se dotáhli dříve. Měli bychom větší šanci srovnat," zamýšlí se nad vývojem duelu boleslavský bek. Zároveň si uvědomuje, že v některých momentech měli se spoluhráči spíš volit zakončení. Přehrávali jsme situace, kolikrát i já jsem mohl vystřelit, než někomu znovu přihrát, což je škoda. Může se to vždy nějak odrazit jako u mého prvního gólu," poukazuje na svou branku v závěru úvodního dějství, díky které snížil na 1:2.

Hned v neděli vyjedou Středočeši do Českých Budějovic. Očekávám, že na nás hned nastoupí, jsou hodně pohybliví a my se jim musíme vyrovnat. To by nám pak mohlo dát šanci na body, abychom se přiblížili k dvanáctému místu a odskočili čtrnáctému Kladnu. Je to ještě ve hře na obě strany. Musíme se dobře připravit a urvat výhru," hlásí Pyrochta.

×
Dnes v 18:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice