BK MLADÁ BOLESLAV

Nedělní zápas o páté čeká na Boleslavské v Českých Budějovicích

17. 2. 2024
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Nelehký úkol čeká na mladoboleslavské hokejisty v neděli 18. února. Zajíždějí totiž na jih Čech k utkání s Českými Budějovicemi. Ty jsou sice momentálně sedmé, také jsou ale účastníky přetahované o poslední postupové místo rovnou do čtvrtfinále play off, která aktuálně probíhá mezi čtveřicí týmů s de facto stejným počtem bodů. Snaha dostat se výš by ale neměla být silnější než snaha nedostat se níž. Bruslaři jsou totiž už zase v pozoru. Po reprezentační přestávce dvakrát prohráli, zatímco poslední Kladno si v minulém kole připsalo dva body. Je načase opět bodovat, Bruslaři! Startujeme v 17:00.

45. kolo

Domácí duel s Litvínovem Středočechům nevyšel

Začátek zápasu s Vervou si Bruslaři zkomplikovali a kvůli třem trestům jen horko těžko mohli soupeři diktovat vlastní tempo hry. Druhé dva zmíněné tresty navíc následovaly krátce po sobě a soupeř dvojnásobnou přesilovku využil. A krátce na to se trefil i podruhé. V té době ovšem ještě nebylo nic ztraceno, protože v závěru první dvacetiminutovky se – taktéž v přesilovce – trefil Filip Pyrochta a postaral se tak alespoň o snížení. Druhé dějství byla nervová přetahovaná, kterou vyhráli hosté. Hlavně proto, že přidali další branku. Mladoboleslavští tlačili až do konce, Ondřej Roman ještě snížil v čase 57:16, víc už ale nezvládli a se Severočechy prohráli 2:3.

- 7 -

Tolik dvouminutových trestů Bruslaři v zápase s Litvínovem vyfasovali. Trenérům to neudělalo radost, jeden z nich – Václav Pletka – se po zápase nechal slyšet následovně: "Nemůžeme si dovolit tolik vyloučených a dát soupeři takovou možnost, když má vynikající hráče na přesilovku. Sami jim vlastně nabízíme šance."

Souboj Motoru s Vítkovicemi bavil diváky gólovou podívanou

Motor na ledě Vítkovic obstaral podobný úvod, jaký zažili mladoboleslavští hokejisté ve středu na ledě Karlových Varů. O první branku se 11 sekund po úvodním hvizdu postaral Ordoš, za dalších 39 sekund se přidal Harris a ve 4. minutě následovala ještě trefa Přikryla. Ostravský brankář Klimeš se tak v brance pohyboval pouhé 3 minuty a 18 sekund, když jej vystřídal Machovský. Kdo by si myslel, že měly Budějovice vystaráno, ten by se pravděpodobně divil. Ještě v první třetině snížil Lakatoš a ještě před polovinou druhé třetiny bylo vyrovnáno. Krátce na to sice Motor znovu poslal do vedení Vopelka, domácí ale opět nalezli sílu a vyrovnali. Po 40 minutách hry tak platil nerozhodný stav 4:4 a rozhodnout mělo třetí dějství. Drtivě jej zvládli Jihočeši, kteří podobně jako v první třetině soupeře zdrtili třemi po sobě jdoucími brankami. Dvě z nich dal Harris, který tak dokonal hattrick. České Budějovice porazily Vítkovice 7:5.

- 3 -

Tři ze sedmi gólů dal Vítkovicím čtyřiatřicetiletý Kanaďan Brant Harris. Tenhle nákup s Motoru vyplatil. Harris je zkušený světoběžník, kromě soutěží v Kanadě a v Americe hrál také za rakouský Salcburk nebo švédskou Moru. Budějovice si jej vytáhly ze Slovanu Bratislava, kde působil tři sezony, a kde byl dokonce asistentem kapitána. Momentálně se 17 góly a 13 asistencemi směle konkuruje nejzkušenějšímu matadorovi v barvách Jihočechů Milanu Gulašovi (14+19).

foto: Petr Kotala

Poslední šance na reparát, letos zatím dominoval Motor

První prohra s jihočeským celkem v této sezoně byla také jedním z prvních průšvihů, které se Bruslařům v tomto ročníku staly. Nezachytili začátek utkání, v 5. minutě prohrávali po brance Kubíka. Po návratu ze šaten navíc přidal druhou trefu Přikryl a ještě do přestávky už Motor vedl 3:0. Ve třetí části sice Bruslaři dokázali přidat alespoň čestné úspěchy zásluhou Pyrochty a Fořta, sami ale dvakrát inkasovali a na body tak nedosáhli 2:5.

Na druhý pokus Středočeši nejprve ve druhé třetině prohrávali, ale stihli ještě z přesilové hry srovnat. Vinou provokací a různých fyzických potyček však Boleslavští poskytli prostor pro opětovné vedení soupeře, takže pak v posledním dějství už jen marně dotahovali gólové manko. Nepomohla ani hra v šesti bez gólmana na konci 2:3.

I do třetice šli do vedení Budějovičtí, Boleslavským ale trefami Romana a Skalického podařilo otočit. Ve třetí části nicméně soupeř předvedl stejný kousek a po dvou gólech exboleslavského Martina Beránka si došel pro tři body 2:4.

Sestavy z posledního kola

Banes Motor České Budějovice: Hrachovina – Štencel, Vráblík, Doudera (A), Kachyňa, Gulaši, Hovorka, Pýcha – Ordoš, Kondelík, Gulaš (C) – Beránek, Harris, Kubík – Přikryl, Koláček, Vopelka – Toman, Pech (A), Valský

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta (A), Bernad, Jánošík (C), Pavlík, Gewiese, Lintuniemi, Čech – Skalický, Roman, Lantoši (A) – Dvořáček, Järvinen, Rohdin – Krivošík, Malát, Hradec – Pitule, Fořt, Stránský



×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav