BK MLADÁ BOLESLAV

Komu bude patřit Středočeský kraj? Bruslaři se v pátek představí na Kladně

22. 2. 2024
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Mladoboleslavští hokejisté před sebou mají předposlední zápasový víkend v základní části, ve 48. kole Tipsport extraligy je čeká středočeské derby na ledě Kladna. V prostorách ČEZ stadionu půjde o hodně, po zápase budeme dost možná znát odpovědi hned na několik otázek. Budou ještě mít Bruslaři reálnou šanci na předkolo? Rozhodne se o účastníkovi barážových bojů? Páteční utkání startuje v 18:00, jasno by tak mohlo být nejdříve po osmé večer. Pokud cítíte, že byste u toho neměli chybět, pak neváhejte. Boleslavská smečka pořádá velký výjezd a momentálně plní už třetí autobus, vyrazit ale můžete také po vlastní ose.

46. kolo

Vstřelený gól a pak důsledná obrana, Bruslaři zápas s Motorem zvládli

Mladoboleslavští v předchozích třech vzájemných zápasech s Českými Budějovicemi vyšli bodově naprázdno, v neděli proto chtěli nelichotivou bilanci zlomit. Jihočeši nicméně vstoupili do utkání aktivněji a poté, co promrhali první přesilovku se dostali do vedení, ale...Kachyňova trefa z 9. minuty zápasu nakonec nebyla uznána, protože Valský Růžičkovi zabránil v chytání, a tak rozhodčí po zhlédnutí záznamu rozpažil. Na konci prvního dějství navíc Beránek ostře dohrál Hradce a za svůj úder do oblasti hlavy mladoboleslavského útočníka vyinkasoval pětiminutový trest. Bruslaři dlouhou početní převahu zužitkovali ve 22. vteřině druhé třetiny, kdy se prosadil Róbert Lantoši - 0:1. Právě jeho střela nakonec rozhodla o držiteli třech bodů, protože nikdo další už síť nerozvlnil. Středočeši si svůj hubený náskok pohlídali i díky bezchybnému výkonu Jana Růžičky, který si došel pro své třetí čisté konto v sezoně.

- 34 -

střel Motoru dokázal Jan Růžička pochytat, pro mladoboleslavského odchovance šlo o desáté čisté konto v extraligové kariéře

foto: Petr Tibitanzl

Kladenští neudrželi dvoubrankové vedení a z duelu s Plzní brali jen bod

Také Rytíři doufali v body, Škodovka totiž mimo povedeného zápasu Winter Classic v Německu nevykazuje známky kdovíjaké formy. Na kladenském ledě ale hosté šli do vedení, když v 19. minutě otevřel skóre Petr Zámorský. Středočechům se podařilo srovnat krátce před druhou sirénou a po návratu ze šaten obrátil stav v jejich prospěch kapitán Radek Smoleňák. Když Eduards Tralmaks dával v 56. minutě na 3:1, asi málokdo věřil v nějaké zmrtvýchvstání plzeňských hráčů. K tomu ale došlo. V 58. minutě snížil Aleksi Rekonen, ve stejném čase byl navíc do sprch poslán Martenet za krosček na Schleisse. A to bylo klíčové. Škodovka početní převahu zužitkovala už za 27 sekund, Andrej Holešinský tak poslal utkání do prodloužení. V něm přesilovka pokračovala dál a slovenský forvard nakonec po 125 vteřinách nastaveného času také sám rozhodl. O rozdělení bodů tak bylo jasno, Kladno z výborně rozehraného utkání bralo jen bod.

- 1 -

zápas vynechá Chris Martenet, jehož faul stál Rytíře poslední zápas a nyní navíc nebude moci nastoupit ani proti Bruslařům

foto: Roman Mareš

Vzájemné duely jsou výsledkově vyrovnané, bilance ale vyznívá pro Bruslaře

Souboje o Středočeský kraj v letošní sezoně mají jeden společný rys - vždy skončí nejtěsnějším možným rozdílem. Dvakrát se navíc přítomní diváci dočkali i přidané hodnoty v podobě nájezdového rozstřelu. Pojďme si všechna tři utkání připomenout.

První letošní zápas mezi Mladou Boleslavi a Kladnem viděla ŠKOENERGO Aréna a diváci se rozhodně nenudili. Rytíři v průběhu první části dokázali otočit nepřiznivé skóre ve svůj prospěch, Bruslaři pak dvoubrankové manko stáhli. A tak se od druhé poloviny třetí třetiny hrálo od nuly. Nakonec slavili Kladenští, kteří díky trefě Radka Smoleňáka z času 57:58 odváželi všechny tři body.

Při odvetě na Kladně museli Bruslaři opět dotahovat skóre. V zápase dvakrát prohrávali, dvakrát se ale vrátili zpátky a za stavu 2:2 se nakonec šlo až do nájezdů. V nich se nakonec z deseti exekutorů úspěšně prezentoval jen Róbert Lantoši, a tak pro sebe druhý bod urvali mladoboleslavští hokejisté.

Třetí klání se znovu hrálo pod komínem. Bruslaři po obrovském tlaku a střelecké převaze v první části museli kousat vyrovnaný stav 1:1. Ve druhé části navíc Kladenští dokázali hned dvakrát gólově odpovědět na trefy boleslavských hráčů. Po bezbrankové třetí třetině se tak opět muselo do nastaveného času a nakonec do nájezdů. Tentokrát se prosadili tři hráči, z toho dva byli v zeleném dresu. Druhý bod Bruslařům vystřelil Tomáš Fořt.

Poslední vzájemný zápas nás čeká v pátek. Uspějí Bruslaři potřetí v řadě?


Sestavy z posledního kola

Rytíři Kladno: Bow – Ticháček, Hejda, Nemčík, Slováček, Martenet, Veber – Tralmaks, Melka (A), Sideroff – Procházka, Klepiš, Smoleňák (C) – Jarůšek, Pytlík, Strnad (A) – Vimmer

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta (A), Bernad, Jánošík (C), Pavlík, Gewiese, Lintuniemi, Čech – Skalický, Roman, Lantoši (A) – Hradec, Järvinen, Rohdin – Krivošík, Malát, Stránský – Malínek, Pitule, Závora

Se staženou aplikací a zapnutými push notifikacemi budete vždy a všude v obraze!


×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav