BK MLADÁ BOLESLAV

Dokud je o co, budeme se rvát, říká obránce Filip Pavlík

25. 2. 2024
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Ještě před začátkem zápasu dostal obránce Filip Pavlík dres s číslem 600, tolik už má totiž na svém kontě odehraných extraligových utkání. Pak už se ale naplno zaměřil na zápas s Pardubicemi, který byl zároveň předposledním domácím v letošní základní části. Bruslaři v něm chtěli povyskočit výš směrem k dvanácté příčce v tabulce. Proti lídrovi tabulky sice předvedli skvělý výkon, na body to ale bohužel nestačilo.

Podobný názor měl po zápase ostatně i sám Pavlík. "Myslím, že jsme předvedli dobrý výkon. Bohužel jsme nedali góly a naopak Pardubice ze všeho vytěžily, co mohly," lituje zpětně. Na otázku, kdy se utkání definitivně zlomilo ve prospěch soupeře, hledá odpověď s obtížemi. "Těžko říct, kde se to lámalo. Sice jsme nevyužili přesilovky, ale to se prostě stane, zase jsme dali gól při pět na pět. Asi prostě víckrát vystřelily a byly účinnější," shrnuje stručně počiny Pardubic.

Hokej to byl přitom opravdu velmi dobrý. A bavil. "Mají podobný styl jako my. Prostě chtějí hrát všude spolu, hodně si pomáhat na menším prostoru. Mají výborný tým, ale hraje se proti nim dobře," vypočítává důvody.

Na otázku, jestli už mají Bruslaři klid v nohách, neboť baráž jim už nehrozí, odmítavě kroutí hlavou. "Do toho zápasu jsme šli jako do každého jiného, jistotu, že nebudeme hrát baráž, jsme vůbec neřešili. Dokud to nebude definitivně ztracené, platí, že chceme Vary překonat," říká obránce, který v průběhu sezony přišel do Mladé Boleslavi z Hradce Králové.

×
Dnes v 18:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice