BK MLADÁ BOLESLAV

Boj o předkolo vrcholí. Bruslaři v posledním domácím utkání základní části hostí Olomouc

29. 2. 2024
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Bruslaře v pátek čeká poslední domácí utkání základní části Tipsport extraligy, v rámci 51. kola je na programu jejich souboj s Olomoucí. Mladoboleslavští před posledními dvěma zápasy stále živí naději na postup do předkola. Aby si tuto šanci udrželi, musejí proti Olomouci jakýmkoliv způsobem bodovat a zároveň doufat, že Karlovy Vary v souběžně hraném duelu se Spartou neuspějí. Na každý pád půjde o poslední duel základní části v domácím prostředí a vzhledem k tomu, že je situace zatím stále nejistá, neváhejte, zde si pořiďte vstupenku a přijďte Bruslaře podpořit. Odměnou vám může být, že se přímo ve ŠKOENERGO Aréně jako první dozvíte další tři novinky o skladbě kádru pro příští sezonu.

50. kolo

Čtvrtý pokus byl úspěšný. Bruslaři v Plzni poprvé v sezoně přetlačili Škodu

Bruslaři na západě Čech nastoupili na Škodu ve velkém stylu a v první periodě byli velmi aktivní, po gólech kapitána Pavola Skalického a Ondřeje Romana vedli o dvě trefy. Plzeňští ale ve druhé třetině srovnali hru, zásluhou Jakuba Poura s Aleksi Rekonenem stáhli manko a v jejím závěru si brousili zuby také na obrat. Na něj ale nedošlo a za vyrovnaného stavu se tak šlo i do závěrečného dějství. Na gól se čekalo do 49. minuty, kdy se první extraligové trefy dočkal Matěj Gardoň a už za minutu to bylo o dva góly, když se prosadil Alex Lintuniemi. Západočeši si pak pomohli přesilovkou, naději na body oživil výstřel Petra Zámorského z modré. Jenže od domácí Plzně to bylo všechno, Bruslaři naopak při risku domácích bez brankáře přidali pojistku do prázdné klece – finální skóre 3:5 určil Pavol Skalický.

- 4:14 -

Takový byl střelecký poměr v první třetině. Bruslaři mohli z úvodní části zápasu vytěžit i něco víc než jen dvě branky.

foto: Marek Švamberg

Olomouc doma vedla už o dva góly, Liberečtí ale zaveleli k obratu

Kohouti stejně jako v posledním zápase se Severočechy dokázali odskočit do dvoubrankového vedení. Na domácím ledě Mora vedla od 17. minuty po trefě oslavence Jakuba Orsavy a stejný hráč se po změně stran prosadil znovu – 2:0. Krátce po startu druhé poloviny základní hrací doby ale snížil Jakub Rychlovský a ještě před zazněním druhé sirény už to bylo 2:2, když Jaroslav Vlach z levého kruhu propálil všechny a všechno. Před třetí periodou tak bylo všechno otevřené. Mora šla vítězství naproti a byla střelecky aktivní, jenže na body jí to nestačilo. Další dvě trefy totiž přidal Jakub Rychlovský, který tak zaznamenal hattrick, a v závěru ještě Michal Bulíř trefil odkrytou klec – 2:5. Zajímavostí je, že poslední vzájemné utkání v Liberci mělo na vlas stejný průběh a naprosto stejný výsledek.

- 14:7 -

Takový byl střelecký poměr ve třetí třetině utkání. Liberečtí i přes převahu svého soupeře dokázali hned třikrát skórovat.

foto: Michal Struž


Se staženou aplikací a zapnutými push notifikacemi budete vždy a všude v obraze!

První dva vzájemné zápasy byly vyrovnané, ve třetím kralovala domácí Mora

Oba týmy se v letošní sezoně poprvé potkaly 20. října a na ledě Olomouce rozhodovaly speciální týmy. Bruslaři totiž v zápase dostali k dispozici tři přesilovky, přičemž všechny tři zužitkovali a po vítězství 3:2 vezli domů tři body. Odvetu na ledě ŠKOENERGO Arény ale zvládli lépe Hanáci. Do vedení šli ve 14. minutě domácí, ale Kohouti dokázali srovnat a ve druhé části odskočili na rozdíl tří branek. Hned po startu třetí periody ještě dokázal snížit Skalický, ale tím boleslavský odpor skončil a Mora tak slavila výhru 4:2. Třetí utkání pak bylo jasně v režii domácích Kohoutů, kteří v rozmezí mezi 25. a 28. minutou vstřelili hned čtyři branky. Bruslaři sice v uvedeném časovém úseku také jednou skórovali, ale na rozjeté Hanáky to nestačilo. Mora pak přidala pátou trefu, ve třetím dějství ještě další dvě a vyhrála jednoznačně 7:1.

Bruslařům by se teď moc hodilo, aby Olomouci poslední porážku oplatili. Podaří se jim to?


Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta (A), Bernad, Čech, Pavlík, Gewiese, Lintuniemi, Štibingr – Skalický (C), Roman, Lantoši (A) – Gardoň, Järvinen, Rohdin – Krivošík, Hradec, Stránský – Malínek, Závora, Zvagulis

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Rutar, Rašner, Škůrek, Mareš – Kunc, Nahodil (A), Navrátil – Káňa, Anděl, Bambula – Klimek, Musil, Orsava – Chmielewski, Knotek (A), Kucsera


×
Dnes v 18:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice