BK MLADÁ BOLESLAV

Mladoboleslavský last dance. Bruslaři zakončí sezonu na Spartě

2. 3. 2024
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Po pátečním kole už jsou karty definitivně rozdány a Bruslaři tak před nedělí vědí, že duel na Spartě pro ně bude sezonní derniérou. V největší a zatím stále nejmodernější hale naší vlasti zakončí naši hokejisté strastiplnou sezonu, během které to chvílemi nevypadalo vůbec dobře, nakonec z toho ale ještě byl boj o play off. Stejně jako na ostatních stadionech se i v O2 Aréně poslední 52. kolo rozběhne v 16:30. Zpestřete si nedělní odpoledne výletem do Prahy a návštěvou posledního souboje Bruslařů v letošní sezoně.

51. kolo

Bruslaři se s mladoboleslavským publikem rozloučili vítězstvím nad Olomoucí

Zelenobílí potřebovali během pátečního večera souhru dvou výsledků, ovlivnit však mohli jen jeden z nich. Ve vyrovnaném utkání s Olomoucí šli Bruslaři do vedení gólem ze 23. minuty, který zařídil šikovnou tečí junior Vojtěch Malínek. Když potom v úvodu třetí periody Róbert Lantoši zužitkoval přesilovku, směřovali domácí hokejisté ke třem bodům. Brankář Růžička nakonec dochytal zápas s dalším čistým kontem, protože jediná trefa hostů byla anulována pro nedovolené bránění gólmanovi. Bruslaři tak svůj díl práce splnili, na postup do předkola ale nakonec stejně nedosáhli. O tom rozhodl konečný výsledek z Karlových Varů, kde se domácí Energii podařilo přetlačit Spartu. I přes vítězství tak ve ŠKOENERGO Aréně zavládly smutek, který však velmi brzy vystřídal potlesk a uznání.

- 4 -

Tolik Bruslařů v letošní sezoně dosáhlo na svůj první extraligový gól. Ještě před pátečním úderem Vojtěcha Malínka slavili v průběhu sezony své premiérové trefy Jan Závora, Vojtěch Hradec a Matěj Gardoň. Rozšíří se tato statistika na ledě Sparty o další jméno?

Sparta se v Karlových Varech na dálku "podílela" na vyřazení Bruslařů

Pražané byli po příjezdu do Karlových Varů jasným favoritem utkání, protože domácí Energii se už delší dobu nedařilo podle představ a její příznivci se v posledních týdnech oprávněně obávali z hrozby pádu na třináctou příčku. Na druhou stranu není těžké přehlédnout fakt, že Sparta v posledních kolech základní část víceméně jen dohrávala, protože na Pardubice ztrácela a na Třinec oproti tomu držela bezpečný náskok. Hosté z hlavního města přesto v tom lázeňském vedli od 18. minuty zásluhou Filipa Chlapíka, jenže...Ve druhé části Západočeši dokázali obrátit skóre na svou stranu po trefách Jiřího Černocha a Ondřeje Procházky. Ve třetí části pak domácí už jen trestali špatnou disciplínu Pražanů. Energetici tak nakonec slavili vítězství 5:1 i definitivní pojistku vstupenky do předkola.

- 9 -

Tolik přesilovek dostaly Karlovy Vary k dispozici a hned tři z nich proměnily v gól. Právě speciální týmy do velké míry rozhodly, protože Sparta naopak ze čtyř početních převah nevyužila ani jednu.

foto: Jakub Knap


Se staženou aplikací a zapnutými push notifikacemi budete vždy a všude v obraze!

Bilance se Spartou je nakloněná v neprospěch Bruslařů

Pokud bychom hledali pojítka mezi všemi třemi odehranými duely mezi Bruslaři a Spartou, pak by jedním byly vstřelené góly. Zatím všechny vzájemné zápasy přinesly pět gólů, takže diváci se rozhodně nenudili. Druhým byla menší zajímavost - za Bruslaře zatím vždy poprvé skóroval nějaký z nováčků.

Na ledě O2 Arény z toho v říjnu bylo vítězství domácích. Ti vedli díky přesilovkové trefě z 11. minuty, avšak ve 25. minutě dokázal srovnat Joachim Rohdin. Pro švédského útočníka to ve druhém zápase za Bruslaře byla první extraligová trefa. Krátce nato se ale Pražané opět dostali do vedení a to už nepustili - 4:1.

Prosincová odveta v Mladé Boleslavi se znovu vyvíjela lépe pro Spartu. Když ve 42. minutě Pražané odskočili do třígólového trháku, málokdo ještě čekal nějaké drama. V rozmezí čtyř minut se však Bruslaři vrátili zpět do zápasu, v 53. minutě dával kontaktní gól nováček Filip Krivošík. Na vyrovnání už ale domácí hráči nedosáhli, v závěru naopak ještě dvakrát inkasovali - 3:6.

Zatím poslední měření sil proběhlo v lednu a znovu to bylo v Mladé Boleslavi. Tentokrát lépe odstartovali Bruslaři, kteří dvěma slepenými góly odskočili ještě v průběhu první periody. Za hosty sice ve 36. minutě snižoval Horák, jenže už za minutku opět udeřili domácí hráči. Postaral se o to host z Pardubic, Ondřej Rohlík. Pražané pak ještě dokázali vše zdramatizovat kontaktním gólem, ale boleslavský tým už si výhru nenechal vzít - 3:2.

Jak dopadne čtvrtý zápas?


Sestavy z posledního kola

HC Sparta Praha: Kovář – Kempný, Moravčík, Krejčík, Mikliš, Beaudin, Irving – Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – Chlapík, Vitouch, Kousal (A) – Buchtele, Konečný, Hrabík – Harper, Lajunen, Mužík

BK Mladá Boleslav: Růžička – Pyrochta (A), Bernad (C), Čech, Pavlík, Lintuniemi, Štibingr, Vlasák – Skalický, Roman, Lantoši (A) – Stránský, Järvinen, Rohdin – Krivošík, Hradec, Gardoň – Malínek, Závora, Zvagulis


×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav