BK MLADÁ BOLESLAV

Róbert Lantoši po Spartě: Byl to zápas bez náboje

3. 3. 2024
Autor: Redakce
​P r a h a – Pozitivní tečka za sezonou se nepovedla. Mladá Boleslav na ledě Sparty v 52. kole Tipsport extraligy sice vedla, nakonec ale podlehla rivalovi 1:2. „Mají kvalitnější tým. Dobře se drží na puku a dobře s ním zachází. Není potřeba k tomu cokoliv dodávat,“ míní po utkání, ve které Pražané přestříleli Bruslařský klub poměrem 43:10, útočník Róbert Lantoši.

V duelu s favoritem vedli, nakonec ale v 59. minutě inkasovali a prohráli 1:2. „Abych byl upřímný, prohra nás nemrzí. Nešlo už o nic, byl to zápas bez náboje. Chtěli jsme ho hlavně dohrát bez zranění,“ přiznává Róbert Lantoši.

Na úvodní branku nemuseli diváci v největší tuzemské aréně dlouho čekat. „Viděl jsem šanci a vystřelil, jsem za ni rád,“ míní slovenský útočník, který otevřel skóre utkání už po 15 vteřinách hry a domácí tak citelně překvapil.

Vedení Mladé Boleslavi vydrželo i zásluhou gólmana Jana Růžičky do poloviny utkání. Boleslavský strážce zastavil 41 sparťanských pokusů na jeho bránu. „Klobouk dolů, jak chytal a jak nás podržel. Patří mu poklona,“ hlásí Lantoši.

Do duelu s Pražany zasáhli kvůli marodce i mladíci. Nejlepším hráčem utkání ze strany Středočechů byl vyhlášen Matěj Gardoň. „Myslím si, že kluci mají před sebou pěknou budoucnost. Budou z nich dobří hokejisté. Držím jim palce, aby jim vše vyšlo a splnili se jim sny, jaké si přejí,“ usmívá se kanonýr Lantoši, který odehrál za Mladou Boleslav 100 zápasů, v nichž nasbíral celkem 75 bodů.

Jak hodnotí Róbert Lantoši sezonu a jaké má plány? Kompletní rozhovor si můžete pustit prostřednictvím videa vloženého v článku.



×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav