BK MLADÁ BOLESLAV

Deváťáci ve středu rozehrají osmifinále se Zlínem

12. 3. 2024
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Mladoboleslavští deváťáci se jako druhý tým akademie v pořadí pustí do vyřazovacích bojů. V osmifinálové sérii na dva vítězné zápasy vyzvou zlínské Berany. Podle klíče soutěže začnou ve středu 13. března venkovním zápasem na hřišti hůře postaveného týmu po nadstavbě, druhý a případný třetí zápas se pak bude hrát v Mladé Boleslavi v sobotu respektive v neděli.

Bruslařům vyšla základní část, nadstavbu pak ukončili na čtvrtém místě

Devítka v osmadvacetikolové základní části nastřádala osmnáct výher a získala rovných 54 bodů, lepší než naši hráči byli už jen deváťáci Slavie a Liberce. Po postupu do nadstavby se mladíci Bruslařů rozjížděli pomaleji a v úvodních kolech se trápili především v ofenzivě. Postupem času se ale přeci jen chytli a v posledních dvou domácích zápasech se ideálně naladili na play off. V pátek 8. března přejeli Chomutov poměrem 10:2, hned v sobotu pak otočili nepříznivě se vyvíjející duel s Karlovými Vary a zvítězili 6:3. Nejproduktivnějším hráčem boleslavské devítky v základní části a nadstavbě byl její kapitán útočník Kryštof Vrbata, který za 35 zápasů posbíral 70 bodů.

foto: Ronald Hansel

Berani se o postup do lepší skupiny prali do posledních chvil, v nadstavbě skončili pátí

Zlínští mladíci to měli v základní části o poznání složitější. O postup mezi lepší čtyřkou bojovali s Vítkovicemi a Jihlavou už do posledního kola, čtvrté místo ale nakonec uhájili a Černého Petra si vytáhli Slezané. V desetikolové nadstavbě pak Berani obsadili předposlední páté místo před trápící se Jihlavou. Také žlutomodří ale prožívali svízelné chvíle a to na venkovních kluzištích, kde v nadstavbě vyválčili jen dva body, doma se jim naopak dařilo na jedničku. Neúspěšnost na ledě soupeřů nicméně potvrdili také v posledních kolech nadstavby, když v pátek 8. března padli 0:7 v Jihlavě, aby potom potvrdili skvělou domácí bilanci a vyhráli 7:5 nad Třincem. Zlínští se opírali především o výkony útočníků Jonáše Marka (26+27) a Adama Šimka (19+28), kteří oba odehráli shodně 36 zápasů.

foto: Vojtěch Gargulák

Jakým formátem se play off v devítkách bude hrát?

Je to poměrně jednoduché a oproti vyřazovacím soubojům ve starších kategoriích i rychlé. Osmifinále, čtvrtfinále i semifinále se hraje jen na dva vítězné zápasy, přičemž hůře umístěný tým vždy hostí první zápas. Druhý a případný třetí rozhodující duel se pak hraje na hřištích lépe postavených týmů, v čemž má spočívat výhoda. Díky dvouzápasovému klíči k postupu budou všechny uvedené série velmi rychlé, k jejich odehrání budou stačit maximálně čtyři dny. Teprve finálová série se bude hrát na tři vítězná utkání, to všechno je ale ještě daleko. Aktuálně mají Bruslaři před sebou předkolo, rozpis i z časy zápasů je již nyní na webu. Prohlédnout si ho můžete po kliknutí sem.

foto: Ronald Hansel

Sestavy z posledního utkání:

BK Mladá Boleslav U15: Martínek (Smetana) — Kůstka, Vlček, Michálek, Komžík, Macháček, Svoboda, Piskač — Mansfeld, Bydžovský, Fadrhonc, Vovsík, Vrbata, Pejša, Šimáček, Junek, Krupka

Berani Zlín U15: Večeřa (Sedláček) — Vopatřil, Ernst, Reisch, Kořének, Coufalík, Číhal — Pavlůsek, Zalubil, Marek, Šimek, Riedl, Trnavský, Cekota, Tureček, Hoferek


×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav