BK MLADÁ BOLESLAV

Čtvrtfinále dorostu: Bruslaři v pondělí poprvé hostí Slavii

17. 3. 2024
Autor: Tomáš Taybner
M l. B o l. – Po víkendu se kromě juniorů pustí do čtvrtfinálových bojů také naši dorostenci, kteří během týdenní pauzy bez zápasu bedlivě sledovali souboje v předkole. Jejich soupeřem v cestě k branám semifinále se stala pražská Slavia, se kterou letos Bruslaři sehráli několik velmi zajímavých a z obou stran kvalitních zápasů. Nyní ale oba celky stojí na hraně vyřazení, kdo z nich se podívá do semifinále a pro koho cesta skončí? Mladoboleslavský dorost jako lépe postavený tým po nadstavbě získal výhodu domácího prostředí pro první dva zápasy, které jsou na programu v pondělí 18. a úterý 19. března od 18 hodin. Přijďte naše mladé hráče podpořit a opět okusit atmosféru vyřazovacích bojů, vstupné je ZDARMA a otevřen bude také kiosek.

Dorostenci Bruslařů si v závěru nadstavby pohoršili na čtvrté místo, o přímý postup ale nepřišli

Mladí Bruslaři po postupu do lepší nadstavbové skupiny nezažili právě ideální start, z úvodních šesti duelů totiž hned čtyři prohráli. Pak si ale všechno začalo sedat a dorostu zbytek nadstavby vycházel na jedničku. V posledním kole doma hostili Pardubice a z třetí pozice mohli zaútočit i na druhou. To se však nestalo, Dynamo rozhodlo v samotném závěru a Bruslaře vytlačilo na čtvrtou příčku. Od uvedeného duelu měli Bruslaři čas na čtvrtfinálovou přípravu. Ve hře bylo více variant, nakonec ale zvítězila ta nejpravděpodobnější - ve čtvrtfinále se naši dorostenci utkají se Slavií.

O postup do semifinále budou Středočeši usilovat s dvojicí vyrovnaných brankářů, velkou silou ale disponuje také ofenziva. Pražané si budou muset dávat pozor na první letku ve složení Petr Hanyš - Vojtěch Beran - Adam Kurka. Mozkem sehraného tria je centr Beran, zakončovatelem pak Kurka a Hanyš je schopen jak bránit, tak střílet góly či šance připravovat. Produktivní ale byla také druhá lajna v čele s kapitánem Jakubem Kristkem a křídly - Filipem Matějkou a Sviatoslavem Vasiakem. Tým nebude postrádat ani důraz, o což se bude starat především trio Ondřej Hrouda, David Churáček a v neposlední řadě Imrich Maxin, který pro hit ani ránu nejde daleko.

foto: Ronald Hansel

Slavia se z páté příčky musela probít před předkolo, sérii s Kometou ale zvládla

Pražané byli v základní části velmi silným hráčem a dalo se čekat, že budou bojovat také o první čtyřku a tedy i přímý postup do čtvrtfinále. O uvedený počin je ale připravil hrubě nezvládnutý únor, během něhož Slavia nezvládla získat ani bod, a tak Sešívání z postupového kvarteta vypadli. Ndastavbu nakonec zakončili jako první nepostupující tým a v předkole se utkali s Kometou. Brňané v sérii nenašli nic, čím by svého soka z hlavního města překvapili a slávistický dorost tak postoupil v nejkratším možném čase.

To, co již bylo zmíněno v souvislosti s Bruslaři, platí i pro Slavii. Také červenobílí se mohou opřít o vyrovnanou brankářskou dvojici a silnou ofenzivu, jíž vévodí Viktor Šámal. Ten v základní části za 47 zápasů nastřádal 68 bodů. Nebezpeční budou ale i další hráči, například Artur Matějovský, Vojtěch Švancar, David Huk či Filip Tittl. Pražané navíc mají v týmu Matouše Jana Kucharčíka, jenž jako jediný hráč v sérii zná, jaké to je nastoupit mezi dospělými hráči. Sedmnáctiletý útočník si letos stihl připsat 15 startů za áčko Slavie v Chance lize. Z druhé vlny může bodově pomoci také obránce Max Pšenička, který v základní části patřil k nejproduktivnějším bekům soutěže.

foto: Ronald Hansel

Vydraž si originální hraný dres Bruslařů!


Ve vzájemných zápasech vítězil výlučně hostující tým

Bruslaři se Slavií v sezoně potkali třikrát ještě v rámci základní části a ve všech třech utkáních platilo, že vítězil hostující tým. Dvakrát se hrálo v Mladé Boleslavi, a tak byla bilance nakloněná ve prospěch Pražanů. Další dva vzájemné souboje přidaly oba týmy v nadstavbové části, znovu se radovali jen hosté. Nejprve to byli Sešívání, kteří ve ŠKOENERGO Aréně obrátili v nájezdech nepříznivě vyvíjející se duel z 11. ledna. Bruslaři pak slavili 23. února v Edenu, kde sice ztratili vedení, v nájezdech už ale byli úspěšní.

Bude nastolený trend pokračovat nebo se konečně povede jednomu z týmu odčarovat kletbu domácího prostředí? Na každý pád by mělo jít o velmi rychlý a atraktivní hokej stejně jako ve všech předchozích zápasech.

foto: Ronald Hansel

Formát play off a rozpis čtvrtfinále

Do semifinále postoupí tým, který jako první třikrát zvítězí. Lépe postavení Bruslaři začnou sérii domácím dvouzápasem, výhodu vlastního prostředí budou mít i v případném pátém rozhodujícím duelu. Kompletní rozpis série si již nyní můžete prohlédnout, když v rozcestníku mládeže u dorostu rozkliknete kolonku zápasy.

Sestavy z posledního odehraného utkání

BK Mladá Boleslav U17: Sklenička – Čermák, Hájek, Hora, Kovář D., Šilhavý – Hanyš (A), Beran (A), Maxin – Vasiak, Matějka, Kristek (C) – Hrouda, Churáček, Fink – Ždanov, Václavík

HC Slavia Praha U17: Höhlig – Lorenz (A), Pšenička (A), Oh, Skyba, Marek, Hess – Holejšovský, Kucharčík, Matějovský (C) – Švancar, Huk, Šámal – Tichý, Tittl, Hörnig – Egart