BK MLADÁ BOLESLAV

Papírově to vypadá dobře, ukáže se ale na ledě, míní nový sportovní ředitel Tomáš Vlasák

7. 5. 2024
Autor: Redakce
​M l. B o l. – Sedmnáct let sloužil jednomu klubu, teď ale mění své angažmá. Tomáš Vlasák po konci hráčské kariéry a po devíti letech v roli plzeňského sportovního manažera začíná novou etapu v Mladé Boleslavi. Po boku Martina Ševce bude působit jako sportovní ředitel.

Tomáši, po 17 letech jste změnil klub. Proč?

Sedmnáct let je dlouhá doba. Vazba s Martinem Strakou byla hodně pevná a dál bude. Po jednání s panem majitelem Janem Plachým na mě klub udělal moc dobrý dojem. Je dobré někdy udělat změnu, člověk pak získá větší rozhled. Jsem tady a chci, aby Mladá Boleslav byla co nejvýše.

Čím vás nabídka od majitele Plachého nejvíce oslovila?

Líbila se mi jeho vize. Bylo to férové jednání, což mám rád. Dal mi nabídku, abych to tady vedl po sportovní stránce, mám dobré podmínky pro rozhodování. Navíc mám po ruce Martina Ševce, chtěl bych, abychom byli parťáci. Chceme, aby to tady fungovalo a neopakovala se minulá sezona.

Už jste si stihli s Martinem Ševcem rozdělit kompetence?

Zatím ne. Do 30. dubna jsem byl hlavou v Plzni, ale teď už jsem tady v Mladé Boleslavi. Dáme si věci dohromady a domluvíme se.

Jak jste vnímal Mladou Boleslav jako protivníka?

Vždy to byl těžký soupeř. Pamatuju si, jak s nimi Plzeň vypadla v sezoně 2021/2022 v pěti zápasech v předkole, po kterém Středočeši došli do semifinále. Takovou Boleslav chceme, hrála nátlakový hokej směrem dopředu s dobrým forčekinkem. Hráčů byl plný led a byli úspěšní. K tomuhle stylu se chceme vrátit.

Jakou jste měl možnost ovlivnit kádr na další sezonu?

Moc ne, měl jsem do 30. dubna smlouvu v Plzni. Chtěl jsem to Honzovi Šmuclerovi odevzdat co nejlépe připravené. Samozřejmě jsme si volali o nějakých jménech, chtěli jsme dělat úpravy, uvidíme, jaké budou ještě možnosti.

Co říkáte na změny v Bruslařském klubu?

Na papíře vše vypadá dobře, ale ukáže se až na ledě. Nová sezona začíná, musíme udělat maximum, aby se ta loňská neopakovala.

Připouštíte si tlak?

Ten je všude, ale teď bude po nepovedené sezoně o to větší.

Dokážete si představit, jaké to bude, až s Mladou Boleslaví přijedete do Plzně?

Na konci dubna jsem vše vrátil, trochu nostalgie byla. Rozešel jsem se ale v dobrém, vztahy jsme měli perfektní. Budu se tam těšit, ale jako soupeř budu chtít vyhrát.



×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav