BK MLADÁ BOLESLAV

Přípravné zápasy i rozlosování extraligy. Co a kdy Bruslaře čeká?

10. 6. 2024
Autor: Klub
M l. B o l. – Valná hromada APK LH schválila termínovou listinu dalšího ročníku Tipsport extraligy ledního hokeje. Sezona 2024/2025, která bude 32. ročníkem české nejvyšší hokejové soutěže, začne na všech extraligových stadionech netradičně ve středu 15. září. BK Mladá Boleslav jej zahájí domácím zápasem s Olomoucí. Extraligu, stejně jako všechny profi soutěže spadající pod IIHF, také čeká jedna novinka.

První venkovní zápas odehrají Středočeši v pátek 20. září na ledě týmu HC Energie Karlovy Vary. Co se oblíbených vánočních zápasů týče, pak vězte, že 26. prosince můžete dorazit do ŠKOENERGO Arény podpořit Bruslaře v boji proti Plzni. Oblíbený "mezisváteční" zápas 28. prosince odehrají Mladoboleslavští na ploše pardubického Dynama.

Finiš základní části vychází Bruslařům na domácí utkání s Kladnem. Jejich posledním venkovním soupeřem bude Liberec. Mimochodem první derby této sezony s Tygry vychází až na 18. října a to na našem domácím ledě.

Počet klubů v extralize je tradičních 14 účastníků, kteří se nemění, neboť Rytíři Kladno uhájili svou příslušnost k nejvyšší soutěži.

Základní část bude mít tři reprezentační pauzy. První od 4. do 14. listopadu, druhou od 9. do 19. prosince a třetí od 3. do 11. února.

Kompletní rozlosování Tipsport extraligy 2024/2025 pro BK Mladá Boleslav najdete tady.

Znám je již také program přátelských duelů. Těch je v tuto chvíli sedm. Není vyloučeno, že ještě dojde k nějaké změně či úpravě. První je na programu ve čtvrtek 15. srpna doma s Plzní, generálku před extraligou si pak Boleslavští střihnou venku proti karlovarským energetikům.


Novinka v hokeji: od nové sezony jsou povinné chrániče krku

Jedná se o očekávanou změnu v pravidlech, o které se hlasitě začalo diskutovat od října. Tedy od tragédie, kdy americký hokejista Adam Johnson zemřel v utkání britského poháru po nešťastném zásahu brusle.

Někteří hokejisté z extraligy je už od tohoto incidentu začali nosit, bleskově je například nasadili Lukáše Sedlák a Tomáš Hyka. Odteď budou nákrčníky povinné i v evropských soutěžích, stejně jako na mezinárodní scéně.

Chrániče nesmí být hráči nijak upravovány nebo nahrazovány a musí se používat správným způsobem. Za porušení pravidel bude uložen menší trest.

"Já jsem zásadně pro. Těch zranění tohohle typu už bylo dost. Nijak to neomezuje a naopak to může zabránit velkým průšvihům. Osobně jsem s tím hrál ve Švédsku, kde jsme to měli povinně, a je to jen o zvyku," říká sportovní manažer Bruslařů Martin Ševc.

Také kapitán Bruslařů Adam Jánošík už jednu zkušenost s nákrčníky má. "Hrál jsem s tím rok ve Švédsku. Přiznávám, že komfortní to pro mě úplně není a sám od sebe bych si to asi nevzal. Na druhou stranu zvykl jsem si na to tehdy, zvyknu si i teď. A když to vezmu i z té druhé stránky, tak jsem táta dvou dětí, který tu pro ně chce být," říká.